Γιατί η εστίαση ανοίγει χωρίς μουσική- Ο Εξαδάκτυλος εξηγεί την εισήγηση των ειδικών

Γιατί η εστίαση ανοίγει χωρίς μουσική- Ο Εξαδάκτυλος εξηγεί την εισήγηση των ειδικών Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Η απόφαση να απαγορευθεί η μουσική στην εστίαση, που ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα, ήταν αυτή που συζητήθηκε περισσότερo μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τη χαλάρωση του lockdown.

 

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι η επιτροπή των ειδικών προχώρησε σε αυτή την εισήγηση λαμβάνοντας υπόψη τα σταγονίδια που μεταδίδουν τον ιό, σε περιπτώσεις που κάποιος αναγκάζεται να μιλήσει πιο δυνατά, ή να πλησιάσει τον διπλανό του για να ακουστεί.

 

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Αυτός είναι ο λόγος, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση», δήλωσε στο Open ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα καταβάλλεται η έξτρα προσπάθεια που χρειάζεται για να μιλήσει κάποιος σε έναν χώρο με δυνατή μουσική και η οποία «στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος. «Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής», πρόσθεσε.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε πως υπάρχει μια παρανόηση ότι το πρόβλημα είναι πίσω μας. «Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια εύθραυστη πορεία βελτίωσης, σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», υπογράμμισε.

Η εστίαση ανοίγει από την ερχόμενη Δευτέρα (3/5), μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους. Για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033.

Επίσης, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 23:00, ενώ τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. «Σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00 ακριβώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια των χθεσινών ανακοινώσεων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ