Γιάνναρος, πυρομετεωρολόγος: Η φωτιά στην Αττική ήταν καθοδηγούμενη από τον άνεμο

Γιάνναρος, πυρομετεωρολόγος: Η φωτιά στην Αττική ήταν καθοδηγούμενη από τον άνεμο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Η φωτιά στην Αττική ήταν καθοδηγούμενη από τον άνεμο, επισήμανε ο πυρομετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Θεόδωρος Γιάνναρος.

Το γεγονός αυτό, επισήμανε ο κ. Γιάνναρος, αποδεικνύεται από τον άξονα στον οποίο κινήθηκε και ήταν από τον βορρά προς τον νότο. Η φωτιά ήταν καθοδηγούμενη από τον άνεμο, που είχε μεν ακραία συμπεριφορά σε συγκεκριμένα σημεία, όπου «έτρεξε» πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, αλλά η τελική εικόνα ήταν μια φωτιά από τον βορρά προς τον νότο, τόνισε.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στον Σκάι πως κινήθηκε - σε γενικές γραμμές - όπως η μεγάλη φωτιά του 2009, που επίσης έτρεξε από τον βορρά προς τον νότο στην Αττική.

Πέρα από τον απρόβλεπτο και ακραίο χαρακτήρα της φωτιάς -καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που δεν εξηγείται τι συνέβη και πώς κινήθηκε μία φωτιά- υπάρχουν και στοιχεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και όχι απλά περιμένουμε να ξημερώσει για να σηκωθούν τα εναέρια μέσα, ώστε να μην «κυνηγάμε» τη φωτιά, αλλά να την αντιμετωπίζουμε με οργανωμένο τρόπο.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM