Για πρώτη φορά γυναίκα έγινε αρχηγός της Σχολής Ικάρων

Για πρώτη φορά γυναίκα έγινε αρχηγός της Σχολής Ικάρων Facebook Twitter
Η Μαρίνα Κωνσταντίνου παραλαμβάνει ως τεταρτοετής πλέον την τιμημένη σημαία της Σχολής Ικάρων. Φωτογραφία: patrasevents.gr
3

H Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι κόρη της παιδιάτρου Ασπασίας Μούτου και του καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, που είχε την ζωή του στις κορυφές των Άνδεων, όταν είχε πάει για ορειβασία, μια τραγωδία που είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία της Πάτρας. 

Η αγάπη της για τα αεροπλάνα καλλιεργήθηκε από τα γυμνασιακά της χρόνια και την έκανε να φύγει από την οικογενειακή «παράδοση» που υπηρετεί την ιατρική, φτάνοντας να γίνει τελικά η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Για πρώτη φορά γυναίκα έγινε αρχηγός της Σχολής Ικάρων Facebook Twitter

«Είναι αρκετά δύσκολη σχολή αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός κατ' αρχήν θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου», είχε δηλώσει το 2016 όταν ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είχε καταφέρει να εισαχθεί δεύτερη στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ)- Ιπτάμενοι.

«Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός διότι ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά - σιγά καταστάλαξα σε αυτό» είχε αναφέρει σημειώνοντας ότι δεν τη φοβίζει το ό,τι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα καθώς πιστεύει «πως δεν είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα. Όποιος προσπαθεί επιτυγχάνει. Ελπίζω να τα καταφέρω διότι πρόκειται για στρατό και στη συνέχεια στοχεύω να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που θα επιλεγούν για τις πτήσεις. Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει», έχει πει παλαιότερα.

«Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Ήλιοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της», σχολίασε σε ανάρτηση στα social media ο καθηγητής του ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

Με πληροφορίες από patrasevents.gr και εφημερίδα Πελοπόννησος

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ