Γεωργιάδης: Ο Σερβετάλης αφήνει άνεργους ηθοποιούς επειδή δεν περνάει στη χώρα το δικό του

Γεωργιάδης για Σερβετάλη: Επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του, είναι λόγος να αφήνει άνεργους τους συναδέλφους του; Facebook Twitter
Facebook
0

Την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσε η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» επειδή δεν συμφωνεί με τα νέα μέτρα για τα θέατρα, που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους θεατές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την απόφαση αυτή γράφοντας πως «Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί…οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση...οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης παράθεσε στην ανάρτησή του και εκείνη της Φαίης Κοκκινοπούλου η οποία ανέφερε πως « Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.

»Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

»Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!

»Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε.»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Ρινόκερος» αποχώρησε μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, τα οποία αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα, στα οποία έμπαιναν με rapid test.

 Ο Άρης Σερβετάλης τόνισε ότι δεν δέχεται τον διαχωρισμό των συμπολιτών του και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Το αποτέλεσμα ήταν να «κατέβει η παράσταση». Κατά τον ηθοποιό όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στην τέχνη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ηθοποιός είχε συζητήσει με τους παραγωγούς από την στιγμή που άρχισαν να τίθενται σε ισχύ μέτρα και τους είχε ενημερώσει σχετικά με την απόφασή του.

Όταν, αρχικά, ανακοινώθηκε ότι η είσοδος θα γίνεται με rapid test, ο κ. Σερβετάλης είπε στους παραγωγούς ότι ξεκινούν και βλέπουν. Τελικά, τα πιο αυστηρά μέτρα οδήγησαν στην αποχώρηση του ηθοποιού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ