Φωτιά στην Εύβοια: Τι υποστηρίζει στην κάμερα ο βασικός ύποπτος για τον εμπρησμό

Φωτιά στην Εύβοια: Τι υποστηρίζει στην κάμερα ο βασικός ύποπτος για τον εμπρησμό Facebook Twitter
0

Αθώος δηλώνει ο ύποπτος για εμπρησμό στην υπόθεση της μεγάλης, δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια, που κατέκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα πευκοδάσους την περασμένη εβδομάδα. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο βασικός ύποπτος έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, επιμένοντας στο άλλοθί του. Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα σενάρια εμπλοκής του, ο 33χρονος ισχυρίζεται πως την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, βρισκόταν με συγγενικά του πρόσωπα στο χωριό Κατούνια, 25 χιλιόμετρα από το σημείο που εκδηλώθηκε η πύρινη λαίλαπα. 

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν, τι ώρες και τέτοια (...) Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν (...) Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει "Ξέρεις τίποτα;", του λέω "Όχι, πρώτη φορά το βλέπω"».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το άλλοθι του άνδρα χαρακτηρίζεται από ανακολουθίες, καθώς το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, τον δείχνει στο χωριό του και όχι εκεί που υποστηρίζει ότι βρισκόταν. Από την πλευρά του, ο 33χρονος ισχυρίζεται ότι θεωρήθηκε ύποπτος λόγω της περυσινής καταδίκης του για εμπρησμό από πρόθεση, στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισσά του.

Για τους υπόλοιπους 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις. «Στο νεκροταφείο με μια κυρία (...) Τσαντίστηκα, έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα, με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω» ισχυρίζεται. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM