Εύβοια: Ενδείξεις εμπρησμού - Δύο συλλήψεις για φωτιές σε Ηλεία και Καλαμάτα

Εύβοια: Ενδείξεις εμπρησμού - Δύο συλλήψεις για φωτιές σε Ηλεία και Καλαμάτα Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού έχει πλέον η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει σήμερα για τρίτη ημέρα στην κεντρική Εύβοια

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν εντοπίσει σαφείς ενδείξεις εμπρησμού στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στην περιοχή Αγριλίτσα, πριν εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα καταστρέφοντας πάνω από 22.000 στρέμματα δάσους, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συλλέγουν τώρα τα στοιχεία προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος προσώπων ενώ υπάρχουν και αρκετές μαρτυρίες κατοίκων για όχημα που πέρασε από το σημείο πριν ξεκινήσει η φωτιά. Άλλωστε και ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, είχε αφήσει από την πρώτη κιόλας μέρα ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού, παρατηρώντας πως το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, ήταν πολύ κοντά σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο. 

Συλλήψεις με την κατηγορία του εμπρησμού σε Καλαμάτα και Ηλεία

Χθες, ένας 58χρονος συνελήφθη στην Ηλεία για εμπρησμό από πρόθεση, σε αγροτοδασική έκταση στην Ηλεία. Σήμερα, ένας 52χρονος προσήχθη αρχικά από τους αστυνομικούς με την υποψία εμπρησμού και συνελήφθη τελικά από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής στην Καλαμάτα, για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση, κοντά στην Εθνική Οδό Καλαμάτας - Τριπόλεως, και για φωτιά σε πλαγιά στην Μεσσηνία.  

Και οι δύο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. 

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη - Σοβαρές καταγγελίες για τη δομή των ΑμεΑ-Μητέρα: «Ξέρω ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά»

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 20χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Επανέρχομαι στο θέμα και ξαναλέω πως να εκδίδεται δελτίο πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, όταν αποδεδειγμένα το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ξεσπάει από ανθρώπινους παράγοντες αλλά κυρίως από εμπρησμούς φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία οφείλει να είναι όλο το καλοκαίρι σε πλήρη ετοιμότητα και οι πολίτες να πληροφορούνται διαρκώς για την επικινδυνότητα των ενεργειών τους σχετικά με τις δασικές πυρκαγίες, όμως δεν θα πρέπει να το εκδίδεται δελτίο για συγκεκριμένες ημέρες. Εάν εξεταστεί στατιστικά το ζήτημα, νομίζω πως όταν υπάρχει πληροφόρηση υψηλής επικινδυνότητας στο κοινό οι πυρκαγιές είναι πολύ περισσότερες από όταν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες αλλά δεν υπάρχει πληροφόρηση του κοινού.
Προφανώς και μιλάμε για εμπρησμό. Τώρα αυτά είναι για τα δεκάχρονα που δε καταλαβαίνουν να μαθαίνουν.Οι ενήλικες πρέπει να τοποθετηθούμε στα εξής σημεία:- χώρα επιρρεπής σε πυρκαγιές θα έπρεπε να είναι πολύ πιο τεθωρακισμένη εναντίων φυσικών και πυρκαγιών εκ προθέσεως. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που έχουμε δεκάδες μέτωπα ούτε η πρώτη φορά που προκαλείτε από εμπρησμό. - Αν διάβασα σωστά τις ποινές για εμπρησμό, οι θύρες πέφτουν στα πολύ μαλακά. Μόνο δύο χρόνια αν προκαλέσεις πυρκαγιά με καταστροφή του περιβάλλοντος και άντε 10 αν υπήρξε θάνατος? - εννοείται ότι υπάρχουν δάχτυλα από πίσω

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ