Εύβοια: Δεν είναι ακόμη βέβαιο πως τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Εύβοια: Δεν είναι ακόμη βέβαιο πως τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος Facebook Twitter
0

Τις δικές του εκτιμήσεις για την σεισμική δραστηριότητα στην Νότια Εύβοια έδωσε στη δημοσιότητα με ανάρτησή του στα social media ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Μέλος Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Εστιάζει σε τρία βασικά συμπεράσματα που συνοψίζονται ως εξής:

1. Από τις 25.10.2022 που ξεκίνησε η διέγερση, μέχρι τη γένεση του ισχυρότερου σεισμού μεγέθους Μ=5,0 (βράδυ 29.11.2022),  η ακολουθία χαρακτηρίστηκε από γνωρίσματα που είναι τυπικά για τις προσεισμικές ακολουθίες (βλ. σχήμα). Συνεπώς, δεν ευσταθούσε η «επίσημη’ εκτίμηση ότι ο πρωινός Μ=4,7 «κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός».

2. Μετά τη γένεση του σεισμού Μ=5,0 η ακολουθία άρχισε να εμφανίζει χαρακτηριστικά που τα συναντάμε σε μετασεισμικές ακολουθίες. Συνεπώς, το πιθανό σενάριο, αλλά όχι ακόμη το βέβαιο, είναι ότι ο σεισμός Μ=5,0 μάλλον ήταν ο κύριος.

3. Επιβάλλεται να επαληθευτεί η μετασεισμική φύση της εξελισσόμενης ακολουθίας, και προς το σκοπό αυτό η ανάλυσή μας θα συνεχιστεί.

Σεισμοί Εύβοιας: Τρία συμπεράσματα από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο-Αναλυτικά διαγράμματα Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Ελλάδα / Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του κυλικείου, μετά την ανάθεσή του σε διαχειριστή
LIFO NEWSROOM
Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM