Εύα Καϊλή: Έρευνα στο σπίτι της στο Ψυχικό, παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

Εύα Καϊλή: Έρευνα στο σπίτι της στο Ψυχικό, παρουσία Βέλγου εισαγγελέα Facebook Twitter
0

Έρευνα έγινε στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό η οικονομική αστυνομία, παρουσία και Βέλγου εισαγγελέα. 

Όπως γίνεται γνωστό, την Τρίτη έγιναν έρευνες τόσο στο σπίτι της Εύας Καϊλή, όσο και σε αυτό της αδελφής της, Μανταλένας Καϊλή, στην περιοχή της Κηφισιάς. 

Ο Βέλγος εισαγγελέας εκτελούσε ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν ορισμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά και σκληροί δίσκοι. 

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε ανακοίνωσή του επεσήμανε πως δεν εντοπίστηκε τίποτα. 

«Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο. Το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε  ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρήσει κατά τη γέννηση της οι μέλλοντες νονοί! Κατά τα λοιπά η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών» σημείωσε, ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του. 

«Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο» συνέχισε ο κ. Δημητρακόπουλος. 

«Τέλος δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στην Αθήνα» κατέληξε. 

Εύα Καϊλή: Ελεύθερη να ταξιδέψει εντός Σένγκεν

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι της ευρωβουλευτού, που είναι στο επίκεντρο έρευνας για το σκάνδαλο Qatargate, ενημέρωσαν χθες πως είναι πλέον ελεύθερη να ταξιδέψει σε χώρες εντός της ζώνης Σένγκεν.

«Με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών, η κυρία Εύα Καϊλή μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στη ζώνη Σένγκεν χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής» σημείωσαν οι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Σβεν Μαρί και Κριστόφ Μαρσάν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ