Ξεκίνησε η έξοδος του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε Αττική Οδό, λιμάνια και ΚΤΕΛ

Έξοδος του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αττική Οδό και τις εθνικές οδούς προς Λαμία και Κόρινθο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Χιλιάδες εκδρομείς φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για το χωριό ή δημοφιλείς προορισμούς στο πλαίσιο των γιορτών του Πάσχα, μετά από δύο χρόνια όπου η πανδημία δεν επέτρεψε τις ελεύθερες μετακινήσεις. 

Αυτή την ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση  στην Αττική Οδό, με καθυστερήσεις 10-15 λεπτών από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Κηφισίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Αυξημένη αναμένεται να είναι η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, κυρίως στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία νωρίτερα σήμερα. 

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή κίνηση παρατηρείται και στα διόδια των Αφιδνών στο ρεύμα προς Λαμία. Και στον σταθμό διοδίων στην Ελευσίνα παρατηρείται μικρό μποτιλιάρισμα στην κατεύθυνση προς Κόρινθο. 

Στο μεταξύ, η κίνηση είναι αυξημένη και στα λιμάνια, τους σταθμούς των ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία, με την επιβατική κίνηση να έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Όσον αφορά την κίνηση στα λιμάνια, το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών των οχημάτων, ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους. Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια πλοίων, 13 από τη Ραφήνα και 7 από το Λαύριο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ