Έξι μετάλλια για το ΑΠΘ στη Μαθηματική Ολυμπιάδα ΝΑ Ευρώπης

Έξι μετάλλια για το ΑΠΘ στη Μαθηματική Ολυμπιάδα ΝΑ Ευρώπης Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Τρία ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια απέσπασαν φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη 13η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2019), η οποία διεξήχθη από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου, στο Devin της Βουλγαρίας.


Η ομάδα του ΑΠΘ, που διακρίθηκε αποτελείται από τους: Δημήτρη Τσιντσιλίδα, Βασίλη Μακρίδη, Τσεπέλε Βασίλη, Δημήτρη Χαραμή, Νίκο Πολυχρονίδη και Ιωάννη Λιόδη.


Αρχηγός της αποστολής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, Ρωμανός - Διογένης Μαλικιώσης και αναπληρωτής αρχηγός, ο καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, Νικόλαος Καραμπετάκης.

Η 13η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώθηκε από τη Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιανατολικής Ευρώπης (Mathematical Society of South Eastern Europe-MASEE), σε συνεργασία με το University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy (UACEG) της Βουλγαρίας.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 83 φοιτητές, οι οποίοι διαγωνίσθηκαν σε θέματα Γραμμικής Άλγεβρας, Απειροστικού Λογισμού και Συνδυαστικής. Η αποστολή χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

Το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ θα είναι ο συνδιοργανωτής της 14ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2020), η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ