Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικοί των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να είναι σε θέση να συλλάβουν, όταν και εάν διαταχθούν μετά από εντάλματα σύλληψης- όσους καταδικάστηκαν σήμερα στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Σύμφωνα με το ethnos.gr, τα τελευταία 24ωρα αστυνομικές υπηρεσίες έχουν φροντίσει να γνωρίζουν πού βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για να αποφευχθούν «εκπλήξεις».

 

Την ίδια ώρα υπάρχει ειδικός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για ταυτόχρονες συλλήψεις, εάν και όταν χρειαστεί. Εξάλλου, η διαδικασία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, οι ποινές δεν έχουν ακόμα εκδοθεί και είναι ακόμα άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τα ελαφρυντικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πυρηνάρχες, Πατέλης και Πανταζής.

 

Ενοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).