Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: «Όχι» στη σύγχυση για τα εμβόλια της γρίπης και του κορωνοϊού- Η οδηγία

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: «Όχι» στη σύγχυση για τα εμβόλια της γρίπης και του κορωνοϊού- Η οδηγία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με νέα ανακοίνωσή της υπενθυμίζει τις οδηγίες για τα εμβόλια της γρίπης και του κορωνοϊού, επικρίνοντας όσους προκαλούν σύγχυση για το θέμα. 

Με αφορμή την ανακοίνωση «επιστημονικών προσωπικών απόψεων ιατρών» σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της χορήγησης του εμβολίου για τον κορωνοϊό και εκείνου για την εποχική γρίπη, η Εθνική Επιτροπή υπενθυμίζει ότι οι οδηγίες της σε εγκύκλιο που εξέδωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ανέφεραν: 

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού».

Η Επιτροπή σημειώνει ότι οι οδηγίες της επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για όσους διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς αυτό δημιουργεί σύγχυση και επηρεάζει σημαντικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. 

«Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορωνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της. 

«Η υλοποίηση ενός προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα», καταλήγει η Επιτροπή. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM