ΕΣΑμεΑ: Πώς πέθανε η 15χρονη Έλλη στο ΠΙΚΠΑ Βούλας; - Ζητούν έρευνα

ΕΣΑμεΑ: Πώς πέθανε η 15χρονη Έλλη στο ΠΙΚΠΑ Βούλας; - Ζητούν έρευνα Facebook Twitter
0

Την αντίδραση της ΕΣΑμεΑ προκάλεσε η είδηση του θανάτου της 15χρονης Έλλης, που πέρασε σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών και πέθανε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά να γίνει έρευνα και να δοθούν επισήμως απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Έλλης, στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η μικρή Έλλη πέθανε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου είχε μεταφερθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά.

Την είδηση δημοσιοποίησε μέσω social media η ομάδα «Μηδενική ανοχή - Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων».

Η ΕΣΑμεΑ απέστειλε διάβημα προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής και επισημαίνει ότι η Έλλη «είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης».

Για το σκοπό αυτό ζητά ΕΔΕ και δημοσίευση του πορίσματος «προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες».

Αναλυτικά, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει:

15 χρονών νεκρή στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, η Έλλη είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά το σεβασμό στη μνήμη της ως ελάχιστο φόρο τιμής. Ταυτόχρονα απευθύνει διάβημα προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, στο οποίο ανήκει το ΠΙΚΠΑ Βούλας, και προσωπικά στη διοικήτριά της να διενεργήσει άμεσα ΕΔΕ: τόσο για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο άδικος χαμός της Έλλης, όσο και για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Αναμένουμε τη δημοσίευση του πορίσματος προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM