«Έριξα πάνω μου ένα κουβά νερό και έτσι σώθηκα» - Η μαρτυρία του άντρα που τράβηξε το σοκαριστικό βίντεο στο Ν. Βουτζά

«Έριξα πάνω μου ένα κουβά νερό και έτσι σώθηκα» - Η μαρτυρία του άντρα που τράβηξε το σοκαριστικό βίντεο στο Ν. Βουτζά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το πώς κατάφερε και σώθηκε από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, εξηγεί ένας από τους κατοίκους της περιοχής, ο οποίος τράβηξε ένα σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο.

Το βίντεο του κ. Γκίγκα, που έχει κάνει τον γυρό του διαδικτύου, δείχνει τη φωτιά να περνά κυριολεκτικά από πάνω του, με τον ίδιο να κάθεται κολλητά στον τοίχο του σπιτιού του.

Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο ίδιος δήλωσε πως «πήγα να σώσω τα ζώα μου. Έχω γάτες, περιστέρια, χελώνιες, κότες και χήνες».

«Δεν υπολόγισα όμως ότι η φωτιά θα έρθει τόσο γρήγορα. Μέσα σε δέκα λεπτά πέρασε και έκαψε τα πάντα. Ερχόταν η φωτιά και δεν μπορούσα να μπω (στο σπίτι). Είχα άγγελο γιατί πήγα στο πλάι του σπιτιού, έριξα ένα κουβά νερό πάνω μου και όταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν», πρόσθεσε.


Ο κ. Γκίκας σημειώνει ότι η τύχη δεν ευνόησε μόνο τον ίδιο, αλλά και την γυναίκα και το παιδιά του που έφυγαν από το σπίτι και, όπως υποστηρίζει, σώθηκαν απλά επειδή δεν άκουσαν τις οδηγίες των αστυνομικών.

«Η γυναίκα μου σώθηκε γιατί δεν άκουσε τους αστυνομικούς που την έστελναν προς το Μάτι, θα είχε εγκλωβιστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο λόγος που δεν έφυγαν από το σπίτι ήταν επειδή ο 87χρονος πατέρας του δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Τέλος, σημειώνει πως «μόνο οι εθελοντές είναι δίπλα μας» στον Νέο Βουτζά. «Οι εθελοντές φέρνουν νερά και φαγητό, ενώ βοηθούν στον καθαρισμό. Κανένας άλλος. Δώδεκα εθελοντές με βοηθούσαν χθες να καθαρίσω το σπίτι μου», επισημαίνει.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ