ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
1

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να φέρει με σχετικό νομοθέτημα η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, αναφέρουν πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το σχετικό νομοθέτημα, ενώ η πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, ωστόσο η έδρα του πλειστηριασμού -που θα γίνεται ηλεκτρονικά- θα είναι το γραφείο του συμβολαιογράφου και όχι το Ειρηνοδικείο. Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων με ηλεκτρονικό τρόπο θα διενεργούνται όχι μόνο κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης, με το νέο σύστημα θα μπορούν να μετέχουν και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό, ενώ επειδή αυξάνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων θα προβλέπεται και η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.

Ελλάδα
1

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζούμπερι: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος που προσπάθησε να σώσει ηλικιωμένο

Ελλάδα / «Ακούμε ξαφνικά βοήθεια, βοήθεια»: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος στο Ζούμπερι προσπαθώντας να σώσει λουόμενο

«Παλεύαμε μια ώρα μέσα στο νερό. Ο αέρας λυσσομανούσε. Τα κύματα πρέπει να ήταν περίπου δυο μέτρα εκείνη την ώρα. Είχαμε κουραστεί πολύ» η μαρτυρία γυναίκας που βοήθησε τον ηλικιωμένο που πνιγόταν
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Λύτρα: Απάντηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την εντολή για τον πειθαρχικό έλεγχο

Ελλάδα / Υπόθεση Λύτρα: Η ηγεσία του Αρείου Πάγου απαντά στις επικρίσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο κατά δικαστών

«Εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο»
LIFO NEWSROOM