Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
1

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να φέρει με σχετικό νομοθέτημα η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, αναφέρουν πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το σχετικό νομοθέτημα, ενώ η πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, ωστόσο η έδρα του πλειστηριασμού -που θα γίνεται ηλεκτρονικά- θα είναι το γραφείο του συμβολαιογράφου και όχι το Ειρηνοδικείο. Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων με ηλεκτρονικό τρόπο θα διενεργούνται όχι μόνο κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης, με το νέο σύστημα θα μπορούν να μετέχουν και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό, ενώ επειδή αυξάνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων θα προβλέπεται και η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ