Έρχονται μαζικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες - «Θα κλείσουμε τις εθνικές οδούς»

Έρχονται μαζικές κινητοποιήσεις από τους αγρότες - «Θα κλείσουμε τις εθνικές οδούς» Facebook Twitter
2

Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα, με πανελλαδικά μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, αποφάσισαν οι αγρότες, στην συνάντηση της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, σήμερα στη Λάρισα.

Επίσης, αποφάσισαν να διοργανωθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης της Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, σημείωσε πως υλοποιείται η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με μπλόκα προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο κ. Μπούτας, τα προβλήματα είναι μεγάλα, «καθώς η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς μέτρα ενάντιά μας». Τόνισε δε, πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα και της ενότητας με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

«Βασικός μας στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων των αγροτών» είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, αναφερόμενος στην σύσκεψη της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, ενώ συμπλήρωσε, ότι «οι αγρότες θα δώσουν την αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια».

Το μήνυμα από τους αγρότες της Κρήτης έστειλε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μανούσος Σταυρανουδάκης, σε δηλώσεις του στη σημερινή συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, λέγοντας πως οι αγρότες της Κρήτης συντονίζονται με τους αγρότες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Σταυρανουδάκης, τα προβλήματα των αγροτών είναι μεγάλα, «καθώς υπάρχει ερημοποίηση των χωριών, ενώ σημείωσε: «Αν καταστραφούμε εμείς, θα καταστραφούν και άλλοι».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι αγρότες που συμμετέχουν στο λεγόμενο «μπλόκο των Τεμπών», μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, κινούνται και αυτοί στην λογική των κινητοποιήσεων, χωρίς βέβαια να έχει διευκρινιστεί αν θα προχωρήσουν και αυτοί σε αποκλεισμούς δρόμων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κάποιοι απ' τους αγρότες (μεγαλοτσιφλικάδες) έχουν καταντήσει γραφικοί. Κάποια στιγμή το αστείο πρέπει να τελειώνει. Είναι μεγαλοκαταθέτες, έχουν φτιάξει μεγάλες περιουσίες ικανές να ταΐζουν ισόβια ακόμα και τα δισέγγονα τους, κυκλοφορούν με απλησίαστα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους Έλληνες αυτοκίνητα, και τώρα που δεν έχουν δουλειές και κάθονται, αποφασίζουν να ταλαιπωρήσουν όλη την Ελλάδα.Αλλά στο μοναδικό Αφρικανικό κράτος με λευκούς κατοίκους που λέγεται Ελλάδα, αυτοί οι πάμπλουτοι τύποι που λέγονται 'αγρότες' (μεγαλοτσιφλικάδες) κάνουν κουμάντο όλη την χώρα.Το καλοκαίρι που έχει κονόμα μην τους πεις για απεργία, έχουν δουλειές και μετά μπάνια στην Μύκονο. Και επαναλαμβάνω, αναφέρομαι μόνο σε συγκεκριμένους μεγαλοτσιφλικάδες.