Έρχεται ακτοπλοική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Έρχεται ακτοπλοική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης Facebook Twitter
0

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν για την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, όπως είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, επισημαίνοντας ότι, την ερχόμενη Τρίτη, στη συνεδρίαση του ανώτατου συμβουλίου στη Σμύρνη, θα υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο.

Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης θα υπογραφεί και το σχέδιο για τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης, με υπερταχείες αμαξοστοιχίες, ενώ θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία της λεγόμενης "σιδηροδρομικής Εγνατίας", με τη δρομολόγηση τρένων στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κωνσταντινούπολη.

"Οι Τούρκοι δεν αρνήθηκαν και για τη λεγόμενη σιδηροδρομική Εγνατία, χρειάζεται να συσταθεί μια ομάδα εργασίας" τόνισε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση - Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, έκανε γνωστό ότι έχουν ήδη βρεθεί Έλληνες πλοιοκτήτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται γι' αυτή τη γραμμή και επισήμανε ότι οι Τούρκοι δέχτηκαν επίσης να μειωθούν και τα τέλη στο λιμάνι της Σμύρνης , ώστε -όπως είπε ο κ. Μάρδας- να καταστεί οικονομικά ελκυστικό το δρομολόγιο για επιβάτες, αλλά και για οδηγούς φορτηγών πλοίων που θα μεταφέρουν εμπορεύματα προς την Ευρώπη, μέσω της Εγνατία οδού.

Καταλήγοντας, ο κ. Μάρδας είπε ότι το προσφυγικό και οι διαφορές στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν επηρεάζουν τις οικονομικές - εμπορικές σχέσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη τουρκική χαρτοβιομηχανία για να επενδύσει στην Ελλάδα και, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, οι εκπρόσωποί της αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα για συζητήσεις.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM