Εργαζόμενοι στο μετρό εναντίον Σπίρτζη - Λένε πως δεν θα ελέγχουν τους επιβάτες για εισιτήριο

Εργαζόμενοι στο μετρό εναντίον Σπίρτζη - Λένε πως δεν θα ελέγχουν τους επιβάτες για εισιτήριο Facebook Twitter
1

Το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του θέση για το χάος που έχει φέρει η μεταβατική περίοδος εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ: «Η τραγική κατάσταση έξω από τα εκδοτήρια που βιώνουν επιβάτες και εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας, ανευθυνότητας και αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας και των διορισμένων από αυτή διοικήσεων των οργανισμών των συγκοινωνιών.

Η εκπαίδευση και η κουλτούρα που αναπτύξαμε ως εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια στο Μετρό δεν μας επιτρέπει την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα ταλαιπωρίας μέχρι εξευτελισμού του επιβατικού κοινού.

Αναπτύξαμε μεθόδους που έφεραν το Μετρό στα υψηλότερα στάνταρς ασφαλείας και εξυπηρέτησης της Ευρώπης».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως:


«Διαβεβαιώνουμε του πολίτες ό,τι: Δεν πρόκειται να εμποδίσουμε την πρόσβαση τους στο Μετρό κάτω από την πίεση κανενός τελεσίγραφου λήξεις προθεσμιών ή οποιασδήποτε απειλής κυρώσεων προς επιβάτες ή εργαζόμενους.


Αναγνωρίζουμε ως μόνο ιδιοκτήτη των αστικών συγκοινωνιών και εργοδότη μας τον Ελληνικό λαό που τις πλήρωσε και τις συντηρεί».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

To μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις ομιλίες, τις συζητήσεις και τις κορυφαίες στιγμές του συνεδρίου «The Upfront Initiative» για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή αλλά και ουσία. Πάνω από 500 σύνεδροι, 65 ομιλητές από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών σε ουσιαστικές συζητήσεις, ενδιαφέροντα explainers και εξομολογητικά fireside chats γέμισαν την αίθουσα του Ωδείου Αθηνών.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η ανακοίνωση των εργαζομένων είναι όντως πρωτοφανής διότι λέει τα αυτονόητα!Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες η αγορά εισιτηρίων (απλών ή διαρκείας) γίνεται εύκολα και χωρίς καμία γραφειοκρατία. Στην Ελλάδα χρειάζεται και ο ΑΜΚΑ και η ταυτοποίηση της ταυτότητας με τον ΑΜΚΑ και δέκα (στην καλύτερη περίπτωση) λεπτά ανά ενδιαφερόμενο (ΟΤΑΝ φτάσει στο ταμείο φυσικά) αν όλα πάνε καλά. Και, για όσους πήγαν αρχή του μήνα Οκτώβρη, προπληρωμή του Νοέμβρη λες και δε γινόταν να "γεμίσουμε" την κάρτα στην ώρα της!Τέλεια!!!!!!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ