Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το αν οι αστυνομικοί ενήργησαν όπως έπρεπε στο συμβάν με την ΧΑ σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το αν οι αστυνομικοί ενήργησαν όπως έπρεπε στο συμβάν με την ΧΑ σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (SOOC)
0

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αν αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61 και ενήργησαν όπως έπρεπε, διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ένταση που προκλήθηκε σήμερα μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, γονέων και δασκάλων με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.


Σημειώνεται ότι υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο ενώ στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις και από αυτόπτες μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται πως ομάδα 20 περίπου χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε σήμερα στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, απειλώντας και προπηλακίζοντας μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», δάσκαλοι και γονείς γρονθοκοπήθηκαν στον χώρο του σχολείου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονταν αστυνομικοί που παρέμειναν αμέτοχοι.

Έξω από το σχολικό συγκρότημα ήταν συγκεντρωμένοι και γονείς που δεν επιθυμούν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, οι οποίοι μετά το πέρας της σύσκεψης φώναξαν συνθήματα εναντίον του δημάρχου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ