Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από την καταγγελία επιχειρηματία ότι ο αστυνομικός τον εκβίασε και του απέσπασε 40.000 ευρώ.

 

Ο ειδικός φρουρός και ένας ιδιώτης προσήχθησαν το πρωί της Δευτέρας και εξετάζονται, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του πήγαν λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί σε διαμέρισμα επιχειρηματία στο Ελληνικό, ισχυριζόμενοι ότι πραγματοποιούν αστυνομικό έλεγχο. Στη συνέχεια του ζήτησαν 40.000 ευρώ για να μην του αφήσουν ναρκωτικά στο σπίτι και κατηγορηθεί για κατοχή και διακίνηση.

 

Ο επιχειρηματίας υπέκυψε στον εκβιασμό και τους έδωσε το ποσό. Στη συνέχεια κάλεσε την Άμεση Δράση και λίγο αργότερα άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον ειδικό φρουρό και το άλλο άτομο, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

 

Ο ειδικός φρουρός είχε κάνει κάποιες «περίεργες κινήσεις», πριν από λίγο καιρό, σε άλλη υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. Όσο για τον επιχειρηματία που έκανε την καταγγελία, συνελήφθη και αυτός, γιατί την ώρα που έφτασε η αστυνομία στο διαμέρισμά του, προσπάθησε να πετάξει σακούλα που περιείχε κάνναβη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

 

«Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για τη διερεύνηση της εμπλοκής Ειδικού Φρουρού και ιδιώτη σε υπόθεση εκβίασης και ληστείας σε βάρος ημεδαπού.

 

Οι προαναφερόμενοι προσήχθησαν σήμερα το πρωί από περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και εξετάζονται.

 

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση».