Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο

Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Facebook Twitter
Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο (hemaritimepost)
0

Επίθεση από πειρατές, που δεν στέφθηκε ωστόσο με επιτυχία, δέχτηκε το δεξαμενόπλοιο, ελληνικών συμφερόντων, MV SEA PHANTOM.

Το πλοίο δέχθηκε επίθεση, περίπου στις 23:30 (τοπική ώρα) το Σάββατο το βράδυ στον Κόλπο της Γουινέας ΝΔ της Ντουάλα του Καμερούν.

Πειρατές επιβιβάστηκαν στο πετρελαιοφόρο MV SEA PHANTOM, συμφερόντων Γιάννη Περογιαννάκη, με σημαία των Νήσων Μάρσαλ το Σάββατο το βράδυ, ενώ έπλεε 115 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Kribi του Καμερούν στον Κόλπο της Γουινέας, σύμφωνα με πληροφορίες. Το πλοίο έπλεε από τη Λομέ Τόγκο προς τη Ντουάλα Καμερούν, τη στιγμή της επίθεσης.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές η επίθεση δεν ήταν επιτυχής.

Το δεξαμενόπλοιο συνέχισε να κινείται αφού οι πειρατές έφυγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το πλήρωμα παρέμεινε ασφαλές. Το ταξίδι, ωστόσο, έχει διακοπεί, και το πλοίο έπλευσε στο Μαλάμπο, στο νησί Bioko, την Ισημερινή Γουινέα, όπου και αγκυροβόλησε γύρω στις 15:30 (τοπική ώρα) στις 8 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας θαλάσσιας ασφάλειας, Dryad Global, η επίθεση έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ, ενώ το πλοίο έπλεε ανατολικά με 12,7 κόμβους, πριν προχωρήσει σε ελιγμούς, στρίβοντας απότομα προς τα δεξιά.

Το τελευταίο AIS του ελληνικού πλοίου τοποθετείται στις 23:00 (τοπική ώρα) στις 6 Φεβρουαρίου, μισή ώρα πριν από την επίθεση, αναφέρει το safety4sea.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες σήμερα δείχνουν ότι το πλήρωμα συγκεντρώθηκε στην γέφυρα του πλοίου και κατάφερε να πλεύσει με ασφάλεια.

Παράλληλα σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας Ambrey στις 7 Φεβρουαρίου, πειρατική επίθεση δέχτηκε και το τάκερ VLCC Seaking της εταιρείας Thenamaris, συμφερόντων Νικόλα Μαρτίνου με σημαία Μπαχαμών, 73 ναυτικά μίλια δυτικά του Port Gentil στη Γκαμπόν.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ένα μικρό σκάφος πλησίασε το τάνκερ και τέσσερις πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αυτό χρησιμοποιώντας σκάλες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Τα συνολικά περιστατικά στη Δυτική Αφρική το 2020 παρουσίασαν μερική αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με αυτά του 2019.

Τα συμβάντα που αφορούσαν αποτυχημένες προσεγγίσεις από πειρατές παρουσίασαν σημαντική αύξηση εντός του 2020 με 25 τέτοια περιστατικά να καταγράφονται έναντι 10 του 2019.

Επιπλέον, η τελευταία ετήσια έκθεση πειρατείας του IMB κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό απαγωγών πληρώματος για τον Κόλπο της Γουινέας το 2020, με 130 μέλη πληρώματος να πέφτουν θύματα απαγωγής από πειρατές σε 22 ξεχωριστά περιστατικά.

Με πληροφορίες του safety4sea/fleetmon

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ