Επίσημο: «Λήξη» του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες, χωρίς την 3η δόση- Σε ΦΕΚ η απόφαση

Επίσημο: «Λήξη» του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες, χωρίς την 3η δόση- Σε ΦΕΚ η απόφαση Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Σε ΦΕΚ εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει τη «λήξη» του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου. 

Από την 1η Φεβρουαρίου, το μέτρο που ίσχυε ήδη για τους άνω των 60 ετών θα επεκταθεί σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των ενηλίκων. 

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει ότι:  

«Από την 1η.2.2022, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση». 

Επίσημο: «Λήξη» του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες, χωρίς την 3η δόση- Σε ΦΕΚ η απόφαση Facebook Twitter

Σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξήγησε ότι το πιστοποιητικό θα ισχύει μεν, αλλά ο κάτοχός του δεν θα έχει τα προνόμια της πρόσβασης σε κλειστούς χώρους που είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους. 


Από την 1η Φεβρουαρίου, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό εντός επταμήνου, θα θεωρείται ανεμβολίαστος, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

«Από την 1η Φεβρουαρίου, όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει το επτάμηνο θα λογίζεται ως ανεμβολίαστος. Το πιστοποιητικό θα ισχύει μεν- γιατί είναι ευρωπαϊκό και ισχύει 9 μήνες- αλλά δεν θα μπορεί να έχει τα προνόμια ως προς την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους και άλλες δραστηριότητες που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους», δήλωσε ο υπουργός στον ΑΝΤ1.  

«Για να το πούμε απλά, όσοι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση στους επτά μήνες από τότε που έκαναν τη δεύτερη. Ως καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχουν «επαρκέστατα» ραντεβού, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση όλοι οι δικαιούχοι που συμπληρώνουν το επτάμηνο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. «Είναι με επιφύλαξη περίπου 500.000 δικαιούχοι», συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση θα μπορούν να ταξιδεύουν με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, αλλά θα χάνουν τα προνόμια πρόσβασης σε κλειστούς χώρους. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ