Επιχείρηση του Λιμενικού στην Πάργα - Απετράπη η παράνομη μεταφορά 70 μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία

Επιχείρηση του Λιμενικού στην Πάργα - Απετράπη η παράνομη μεταφορά 70 μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία Facebook Twitter
1

Μετά από μια πολύωρη επιχείρηση τη νύχτα, το Λιμενικό της Ηγουμενίτσας απέτρεψε την παράνομη μεταφορά 70 Ιρακινών μεταναστών και προσφύγων, από παραλία της Πάργας προς την Ιταλία.

Επίσης, συνελήφθησαν και 6 Ουκρανοί και Ιρακινοί, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αργά χθες το βράδυ, έγιναν αντιληπτές από τους λιμενικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, οι κινήσεις ενός φορτηγού το οποίο κατευθυνόταν στην παραλία του Άη Γιαννάκη της Πάργας, όπου ήταν αγκυροβολημένο ένα ιστιοφόρο σκάφος με σημαία Ουκρανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση με την συνδρομή των Λιμεναρχείων της Πρέβεζας και της Κέρκυρας.

Κατά τις 11 την νύχτα, μόλις ολοκληρώθηκε η επιβίβαση των Ιρακινών στο σκάφος, οι λιμενικοί μπλόκαραν την μεταφορά τους στην Ιταλία και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για οικογένειες με παιδιά από το Ιράκ, ανάμεσα τους και ορισμένες που είχαν άσυλο. Το ιστιοφόρο κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε από την Πάργα στην Ηγουμενίτσα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ