Επιβάτης στην πτήση της Emirates περιγράφει την κατάσταση στην καμπίνα - «Όλοι αναρωτιόμασταν τι συνέβη»

Επιβάτης στην πτήση της Emirates περιγράφει την κατάσταση στην καμπίνα - «Όλοι αναρωτιόμασταν τι συνέβη» Facebook Twitter
0

Την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους της Emirates που κλήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από πληροφορίες για ύποπτο επιβάτη, περιγράφει ο Γιάννης Σπυριδάκης ο οποίος ταξίδευε με το αεροπλάνο. 

«Στην αρχή πιστεύαμε ότι δεν είχαμε ακούσει καλά την ανακοίνωση του αεροσκάφους, γιατί έγινε από τον πιλότο. Στη συνέχεια το προσωπικό του αεροπλάνου μας ανακοίνωσε ότι όντως θα γυρνούσαμε στην Αθήνα. Δεν μας είχαν πει τον λόγο στην αρχή, είπαν απλά ότι πρέπει να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Αθήνα και μετά από προσπάθειες δικές μας, είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Open. 

Σε ερώτηση για το αν είδε τα μαχητικά F-16 που συνόδευαν το αεροσκάφος απάντησε: «Όχι, λόγω και της περασμένης ώρας δεν φαινόταν τίποτα, ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να αντιληφθεί ότι υπήρχε συνοδεία. Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Φανταστείτε ότι μέχρι και το ίντερνετ που κάποιοι είχαμε πληρώσει για την πτήση, απλά διακόπηκε. Δεν είχαμε ούτε πρόσβαση στον ίντερνετ στο αεροσκάφος».

«Ιδιαίτερη αναστάτωση δεν υπήρξε, εννοώ να συνοδεύεται από φωνές, λιποθυμίες ή οτιδήποτε, απλά σίγουρα άρχισε να υπάρχει ένα κλίμα περίεργο μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, όλοι αναρωτιόμασταν τι συνέβη», ανέφερε ο κ. Σπυριδάκης.

Όσον αφορά το αν αντιλήφθηκε ότι κάποια στιγμή το αεροσκάφος άδειαζε καύσιμα, ο επιβάτης της Emirates επισήμανε ότι: «Αυτό το αντιλήφθηκαν περισσότερο αυτοί που καθόντουσαν στα παράθυρα, εγώ που καθόμουν στη μέση του αεροσκάφους δεν μπορούσα να έχω εικόνα από τα φτερά».

«Εμείς επειδή είχαμε μόνιτορ στην πτήση, μπορούσαμε να δούμε όλη την πορεία του αεροπλάνου και καταλαβαίνεται ότι ακολούθησε μία τρελή πορεία μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα. Κινηθήκαμε πολύ νότια», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι: «Ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η αποβίβαση των επιβατών, μόνο όσων επιβιβάστηκαν από την Αθήνα, γιατί το αεροπλάνο είχε έρθει από Ντουμπάι στην αρχή. Υπήρχαν αυτοκίνητα της ασφάλειας του αεροδρομίου, υπήρχαν και κάποια της αστυνομίας, αλλά ήταν πολύ ομαλή η μετάβαση μας από το αεροσκάφος στο λεωφορείο. Μας ξαναέγινε έλεγχος στα διαβατήρια και στα προσωπικά μας αντικείμενα και στις αποσκευές».

«Καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν προσγειωθήκαμε και είχαμε πλέον ίντερνετ. Μέσω των social media καταλάβαμε τι είχε συμβεί», σημείωσε, μεταξύ άλλων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ