«Ελ. Βενιζέλος»: Τι συνέβη με τα δύο αεροπλάνα της Emirates- Το παρασκήνιο με την CIA

«Ελ. Βενιζέλος»: Τι συνέβη με τα δύο αεροπλάνα της Emirates- Το παρασκήνιο με την CIA Facebook Twitter
0

Λήξη συναγερμού σήμανε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο μετά τον έλεγχο στο αεροπλάνο της Emirates που επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα.

Ο συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 21:00 στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πληροφορία των αμερικανικών Αρχών, συγκεκριμένα της CIA, για ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη.

Η πτήση ΕΚ209 της Emirates, που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε ήδη απογειωθεί και έτσι δόθηκε εντολή στον πιλότο, ενώ πετούσε πάνω από τον ιταλικό εναέριο χώρο, να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ άμεσα απογειώθηκαν δυο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που το συνόδευσαν μέχρι την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο.

Η πτήση επέστρεψε στην Αθήνα και προσγειώθηκε στις 21:56 και οι Αρχές έλεγξαν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο. Αφού ελέγχθηκαν επιβάτες και αποσκευές αναχώρησε για τον προορισμό της.

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος", δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Το χρονικό

Το θρίλερ με τα δύο αεροπλάνα της Emirates ξεκίνησε λίγο πριν από τις 21:00 όταν σήμανε συναγερμός στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πληροφορία των αμερικανικών Αρχών για ύποπτο άτομο που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία απογείωσης της πτήσης για Ντουμπάι και το αεροπλάνο επέστρεψε στο σταθμό. Οι Αρχές έλεγξαν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Η πτήση προς Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και έτσι δόθηκε εντολή στον πιλότο να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ άμεσα απογειώθηκαν 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευσαν το αεροπλάνο της Emirates.

Μόλις έφτασε το αεροπλάνο της Emirates με 209 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα, μετέβη κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και έκανε έλεγχο σε επιβάτες και αποσκευές, χωρίς να εντοπίσουν κάποιο ύποπτο άτομο.

Οι επιβάτες της πτήσης ΕΚ209 της Emirates οδηγήθηκαν με πούλμαν σε ξενοδοχεία για να διανυκτερεύσουν και σήμερα ενδεχομένως να φύγουν για τον προορισμό τους με άλλη πτήση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ