Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στη Μαλακάσα ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και δυνάμεις της αστυνομίας. 

 

Τα επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κατοίκους του δήμου Ωρωπού ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής καθώς οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να κλείσουν κομμάτι της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στην περιοχή όπου βρίσκονται οι δομές προσφύγων και μεταναστών. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών. 

 

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στις δύο δομές που λειτουργούν στην περιοχή, στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

 

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για το περιστατικό 

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και την απέκλεισαν για λίγη ώρα.

 

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ΕΛΑΣ, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την εθνική οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς το σημείο.

 

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ενώ διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.