Ένωση Τραπεζών: Προσοχή σε νέες ηλεκτρονικές απάτες - Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία

Ένωση Τραπεζών: Προσοχή σε νέες ηλεκτρονικές απάτες - Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PIXABAY
0

Ενημερωτικό υλικό με οδηγίες αναγνώρισης και προστασίας για δύο τύπους ηλεκτρονικής απάτης, την υποτιθέμενη τεχνική υποστήριξη και την κλοπή στοιχείων ταυτότητας, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (EET).

H ενημέρωση των πολιτών γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα κυβερνοασφάλειας, αλλά και του ευρωπαϊκού μήνα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Όπως έχει αναφέρει η ΕΕΤ στο ενημερωτικό υλικό με την τυπολογία των απατών στον «κυβερνοχώρο» και τους τρόπους πρόληψης, πέραν των περιπτώσεων απάτη του CEO (CEO Fraud), απάτη μέσω τιμολογίων και λοιπών παραστατικών (invoice Fraud), απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις (vishing), απατηλά μηνύματα SMS (smishing), απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (phishing), απατηλές ιστοσελίδες τραπεζών (spoofed bank websites), απάτη μέσω διαδικτυακών ραντεβού (romance scam), κλοπή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (personal data theft), απάτες σχετιζόμενες με επενδύσεις (investment scams), απάτες σε αγορές μέσω διαδικτύου (online shopping scams), προστέθηκαν και οι απάτες υποτιθέμενης τεχνικής υποστήριξης, ηλεκτρονικές απάτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, κλοπές στοιχείων ταυτότητας, και απάτες μέσω αλλαγής κάρτας SIM (SIM Swapping).

H εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις απάτες στον «κυβερνοχώρο» (cyber scams) έχει εγκαινιαστεί από Europol, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (ΕΤΟ) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Τα ενημερωτικά βίντεο και τα infographics για τους δύο αυτούς τύπους απάτης βρίσκονται στο link της ΕΕΤ https://www.hba.gr/News/Details/2066

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM