Ενόργανη γυμναστική: Οι αθλητές θα δώσουν «ονόματα και στοιχεία» για τις καταγγελίες - Τι λέει ο δικηγόρος τους

Ενόργανη γυμναστική: Οι αθλητές θα δώσουν «ονόματα και στοιχεία» για τις καταγγελίες - Τι λέει ο δικηγόρος τους Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

«Οι αθλητές θα δώσουν και ονόματα και στοιχεία εφόσον και όταν κληθούν από τις αρχές» διευκρίνισε ο δικηγόρος των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής που κατήγγειλαν με ανοιχτή επιστολή τους βιαιότητες από τους προπονητές τους.

Δεν είναι μόνο 22, έχει αυξηθεί ο αριθμός τους εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Αδαμίδης, μιλώντας στο Open.

Ερωτώμενος για το πώς ξεκίνησαν όλες αυτές οι αποκαλύψεις, είπε πως πρόκειται για μία διαδικασία που μετρά αρκετούς μήνες.

«Ξεκίνησε από μία ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια στιγμή μία αθλήτρια μοιράστηκε ένα περιστατικό που είχε βιώσει. Αυτό προκάλεσε μία αλυσιδωτή αντίδραση από αθλητές νυν και πρώην με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες που έχουν άσχημα βιώματα με εμπειρίες από προπονητές» διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά στο σεξουαλικό κομμάτι εξήγησε ότι πρόκειται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και σωματικές κακοποιήσεις, και όχι για βιασμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Τα περιστατικά χρονικά φτάνουν περίπου μέχρι το 2010, ξεκινώντας από το1985, είπε ο κ. Αδαμίδης επισημαίνοντας ότι ορισμένα έχουν παραγραφεί, αλλά όμως όχι.

Η ποινική τους υπόσταση εξετάζεται λέει ο δικηγόρος, ο οποίος ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική διερεύνηση του θέματος.

Στην επιστολή δε, δεν συμπεριλαμβάνονται όλα όσα έζησαν οι αθλήτριες από τους προπονητές τους.

  

«Όλα γινόταν στο πλαίσιο της προπόνησης ή της συμμετοχής σε κάποια αθλητική δραστηριότητα από πανελλήνιους αγώνες μέχρι και ολυμπιακούς» λέει χαρακτηριστικά ενώ μεταφέροντας τα λόγια των αθλητριών, διευκρίνισε, ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν όλους τους προπονητές και τις προπονήτριες αλλά πρόκειται για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Οι αθλητές είναι αποφασισμένοι να δώσουν ονόματα όσων τους κακοποίησαν και να περιγράψουν με λεπτομέρεια όσα τραυματικά αναφέρουν στην επιστολή», διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αδαμίδης.

Εξήγησε ωστόσο ότι δεν είναι μόνο ποινικό το θέμα αλλά επιπλέον ηθικό και κοινωνικό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ