Ενόργανη γυμναστική: Ο εισαγγελέας ζήτησε τις καταθέσεις των αθλητριών για κακοποίηση

Ενόργανη γυμναστική: Ο εισαγγελέας ζήτησε τις καταθέσεις των αθλητριών Facebook Twitter
Pixabay
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για βάναυση μεταχείριση από προπονητές.

Ήδη, ο εισαγγελέας ζήτησε τις καταθέσεις των αθλητών και αθλητριών από τη Βόρεια Ελλάδα, που συντονίζει ο συνήγορός τους, κ. Αλέξανδρος Αδαμίδης, ο οποίος βρέθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μέχρι στιγμής, οι καταγγελίες είναι 35 και προέρχονται από αθλητές αλλά και γονείς, με αναφορές ακόμα και σε πρόσφατα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, 22 αθλητές και αθλήτριες απέστειλαν επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ζητώντας την παρέμβασή τους προκειμένου όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, το άθλημα τους και «να βγει από την σκιά της σκληρότητας και της κακοποίησης».

Οι καταγγελίες αφορούν σε περιστατικά από το 1985 έως και πρόσφατα. Σε αυτές δε, αναφέρονται συνθήκες κακοποίησης και βασανισμού με σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση, εξευτελισμούς, ακόμη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ