No.1

Ένοχοι δύο γιατροί στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο ασθενούς σε χειρουργείο

Ένοχοι δύο γιατροί στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο ασθενούς σε χειρουργείο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Δύο γιατροί καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο από αμέλεια ενός 55χρονου ασθενούς.

Ο άτυχος άνδρας, από περιοχή της Έδεσσας, είχε απευθυνθεί τον Ιούλιο του 2016 σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τραυματισμό που υπέστη στο χέρι του με αλυσοπρίονο, κατά τη διάρκεια ξυλουργικών εργασιών.

Αφού έγινε ο προεγχειρητικός έλεγχος, ο ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργείο με γενική αναισθησία, αλλά με το τέλος της επέμβασης εξέπνευσε. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ισχαιμική καρδιοπάθεια, την οποία, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν είχαν διαγνώσει οι γιατροί, εξετάζοντας προεγχειρητικά το θύμα.

«Παρέλειψαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή τους.

Στους δύο γιατρούς, ο πρώτος καρδιολόγος και ο δεύτερος αναισθησιολόγος, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και τρίτος γιατρός, χειρούργος ορθοπεδικός, ο οποίος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ελλάδα
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ

Ελλάδα / Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: Περίπου 40 φοιτητές αντέγραψαν από το AI στο ίδιο μάθημα - «Μητέρα μου ζήτησε να αναθεωρήσω»

«Ήρθε με μια φίλη της και μου επεσήμαναν πολλές φορές με νόημα την ιδιότητα και το λειτούργημα που ασκούν, θεωρώντας πως μάλλον θα φοβηθώ», τόνισε
THE LIFO TEAM