«Ένα μάτσο τρελοί μηδενιστές» ανέλαβαν την ευθύνη για εμπρησμούς αυτοκινήτων και καταστημάτων στην Αθήνα

«Ένα μάτσο τρελοί μηδενιστές» ανέλαβαν την ευθύνη για εμπρησμούς αυτοκινήτων και καταστημάτων στην Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Η ομάδα "A bunch of nihilistic lunatics" ανέλαβε την ευθύνη για μία σειρά «τυφλών» εμπρησμών σε καταστήματα και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, που είχαν σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου. 

Οι δράστες που αυτοαποκαλούνται «Ένα μάτσο τρελοί μηδενιστές» (σε μετάφραση), αναλαμβάνουν την ευθύνη για τρία μπαράζ επιθέσεων στις 9, 22 και 23 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, βρίσκονται πίσω από τους δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ένα κρεοπωλείο και σε ένα κατάστημα με είδη ασφάλειας, στην οδό Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη.

Όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι τοποθέτησαν τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς σε κατάστημα ΕΛΤΑ και δύο βανάκια, στην οδό Πριγκηπονήσων στο Πολύγωνο, στις 22 Ιανουαρίου και, μία μέρα αργότερα, έκαψαν τρία αυτοκίνητα στο Κολωνάκι βάζοντας ταμπλέτες παραφίνης στις ρόδες τους. «Το πρώτο αμάξι ήταν ένα τζιπ Porsche και τα άλλα δύο τα επιλέξαμε εντελώς τυχαία γιατί απλά βρέθηκαν μπροστά μας», γράφουν μεταξύ άλλων στο «μανιφέστο τους».

«Τόσο εύκολα και τόσο απλά ξεφτιλίζεται η δημόσια ειρήνη και κατ' επέκταση τα άθλια διακοσμητικά στοιχεία του Χρυσοχοΐδη που έχει διασπείρει σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας για να διατηρούν το νόμο και την τάξη, αφού από κανένα από αυτά δεν γίναμε αντιληπτοί και φέραμε εις πέρας τις προγραμματισμένες μας δράσεις», γράφουν μεταξύ άλλων.

«Δεν ακολουθούμε κάποιο πολιτικό ρεύμα σαν αυτά που προσπαθούν να φέρουν με το μέρος τους την κοινωνία, ούτε είμαστε "επικίνδυνοι" wannabe μηδενιστές του διαδικτύου (social media και blogs) που κριτικάρουμε τα πάντα από την ασφάλεια του internet και του σπιτιού [...]  Αυτές οι επιθέσεις ήταν η αληθινή έκφραση του εγωισμού μας που ψάχνει την ευχαρίστήση μέσα από την επίθεση στο υπάρχον που σιχαινόμαστε. Σπέρνουμε το χάος και τον τρόμο στην κοινωνία-φυλακή του πολιτισμού καταστρέφοντας, έστω για λίγο, την κανονικότητα. Να είστε σίγουροι πως θα επιστρέψουμε», καταλήγουν, υπογράφοντας στα αγγλικά ως "A bunch of nihilistic lunatics".

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Ιανουαρίου, μια άλλη ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχε αναλάβει την ευθύνη για άλλο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Σύντροφοι και συντρόφισσες» είχαν αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, τα ξημερώματα της 20ης και 21ης Ιανουαρίου σε:

- Αντιπροσωπεία Mercedes, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα
- ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, πλατεία Πολυγώνου
- ΑΤΜ Alpha Bank, Νέα Ιωνία
- 4 οχήματα του ΟΤΕ, οδός Τριπόλεως, Ελληνικό
- Φορτηγό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και βανάκι της Ελληνογερμανικής Σχολής "Εράσμιος", στο Πολύγωνο.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Οι "ένα μάτσο τρελοί μηδενιστές" δεν θα ήταν πρόβλημα αν ήταν αποκομμένοι και μόνοι τους από την κοινωνική πραγματικότητα.Το πρόβλημα είναι ότι ό,τι λένε, το περιεχόμενο της "προκήρυξής" τους, το υποστηρίζουν και κανονικοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Διότι "τα ένστολα μαντρόσκυλα του κράτους" δεν απέχει από το "τα άθλια διακοσμητικά στοιχεία του Χρυσοχοΐδη", η "κοινωνία-φυλακή του πολιτισμού" ταυτίζεται με την απολυταρχία του "λευκού, χριστιανού, καπιταλιστή, αρσενικού". Το μίσος για την "κανονικότητα". Όλα αυτά είναι γνώριμα και οικεία... Και δεν είναι στις προκηρύξεις μόνο. Είναι παντού γύρω μας. Σε mainstream και μη καταστάσεις.Αν δεν θεραπεύσουμε την αιτία, δηλαδή την πραγματική μισαλλοδοξία, την συστημική συμπάθεια στη βία, δεν θα θεραπεύσουμε τίποτα. Δεν μπορείς να έχεις έναν αστυνομικό για κάθε πολίτη. Ο πολίτης πρέπει να μάθει να αγαπάει την κανονικότητα. Δηλάδή την τήρηση των νόμων, την ευταξία, να καταδικάζει την παράνομη βία.Αλλά άμα τα λες αυτά ταυτίζεσαι με ΧΑίτες ή άλλα αστικά δαιμόνια.
Τουλάχιστον, οι "σύντροφοι και οι συντρόφισσες" έχουν έναν βαθμό αυτογνωσίας κρίνοντας από το όνομα της δεύτερης "επαναστατικής" ομάδας. Εντάξει, κάνατε το κομμάτι σας. Τηλεφωνήστε και στον μπαμπά σας, όταν σας μπουζουριάσουν τα "διακοσμητικά στοιχεία", για να μη σβήσει και η επανάσταση.