Μία «βιομηχανία» πλαστών τεστ για τον κορωνοϊό είχαν στήσει κάποιοι στην Αλβανία, τα οποία αγόραζαν πολίτες προκειμένου να περνούν στην Ελλάδα.

 

Αποκαλύψεις για την υπόθεση έκανε το αλβανικό δίκτυο Top Channel και το STAR, σύμφωνα με το οποίο το δίκτυο δραστηριοποιείται στη βόρεια Αλβανία. Οι αρχές είχαν διαπιστώσει πολλές πλαστογραφίες σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά για τεστ κορωνοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αυτός ήταν ο λόγος που η Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει από σήμερα η συνοριακή διέλευση Κρυσταλλοπηγής.

 

Οι ταξιδιώτες πλέον θα πρέπει να πηγαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, όπου θα υποβάλλονται σε rapid test, πέρα από την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών.

 

Το STAR δημοσιοποίησε ένα πλαστό και ένα γνήσιο έγγραφο για το αποτέλεσμα τεστ για κορωνοϊό. Οι διαφορές που προκύπτουν είναι στο λογότυπο του διαγνωστικού κέντρου, την υπογραφή, αλλά και τη σφραγίδα της γιατρού, η οποία δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι έχει πέσει θύμα πλαστογραφίας.

 

Έμπαιναν στην Ελλάδα από την Αλβανία με πλαστά τεστ για κορωνοϊό

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, κάποιοι από αυτούς που προμηθεύονταν τα πλαστά αποτελέσματα τεστ είχαν μολυνθεί από κορωνοϊό και ήθελαν να νοσηλευτούν σε ελληνικά νοσοκομεία επειδή δεν εμπιστεύονται το σύστημα υγείας της Αλβανίας. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε και περίπτωση 20χρονης γυναίκας που επιχείρησε να περάσει από την Κακαβιά με πλαστό πιστοποιητικό προχθές, αλλά έγινε αντιληπτή και- προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη- τράπηκε σε φυγή.

 

Επίσης, πριν από μερικά 24ωρα συνελήφθησαν δυο Αλβανοί που είχαν κι εκείνοι πλαστό τεστ κορωνοϊού. Οι αλβανικές αρχές κάνουν έρευνα για την υπόθεση και εξετάζουν ακόμη και την εμπλοκή αστυνομικών σε αυτό το κύκλωμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του STAR.