Έως τώρα 206.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. 

 

Παράλληλα, 40.000 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού για την αναμνηστική δόση, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. 

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βήμα για την αναμνηστική δόση έγινε με τους άνω των 60 ετών, τους ανοσοκατεσταλμένους, τους υγειονομικούς και τους διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Ακολούθησε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους άνω των 50 και τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου (ομάδες Α και Β). 

 

Η χώρα μας ξεπέρασε τους 12.600.000 εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 6.540.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Αριθμός που αντιστοιχεί στο 62,3% του γενικού πληθυσμού και στο 71,8% του ενήλικου. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 68,2% και 79,2%. 

 

Περισσότεροι από 6.300.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, δηλαδή το 60% του γενικού πληθυσμού ή το 69,4% σε ό,τι αφορά στον ενήλικο πληθυσμό. Ο μέσος όρος ολοκληρωμένων εμβολιασμών στην ΕΕ είναι 64,2% επί του γενικού πληθυσμού και 73,9% επί του ενήλικου. 

 

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, τις τελευταίες 10 ημέρες 52.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. 

 

Τέλος, σημείωσε ότι σε καθημερινή βάση πάνω από 300 κινητές μονάδες κάνουν εμβολιασμούς σε σπίτια και σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, έχουν γίνει δράσεις για τον εμβολιασμό μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και άλλων ευάλωτων ομάδων όπως Ρομά, αστέγων και τοξικοεξαρτημένων, ενώ έχουν επιχειρήσεις στα σωφρονιστικά ιδρύματα και πάνω από 40 κινητά συνεργεία έχουν αναπτυχθεί στα ΑΕΙ, «τα οποία θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες».