ΕΛΤΑ: Χωρίς χρεώσεις τα «τελωνειακώς ελεύθερα» αντικείμενα

ΕΛΤΑ: Χωρίς χρεώσεις τα «τελωνειακώς ελεύθερα» αντικείμενα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Θα συνεχίσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο µε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωµα σφραγίδας τελωνείου µε την αντίστοιχη ένδειξη.

Όπως ανακοίνωσαν, η απόφαση αυτή ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προς τους τελωνειακούς υπαλλήλους του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22€).

Σε αυτή την περίπτωση, θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείο.

Υπενθυμίζεται ότι εγκύκλιος των ΕΛΤΑ με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2020 ανέφερε πως στο εξής, κάθε αντικείμενο με τελωνειακή διασάφηση που θα εκτελωνίζεται θα επιβάλλεται «Τέλος Εκτελωνισμού», το ελάχιστο ύψος του οποίου καθορίστηκε σε 15 ευρώ. Ως εκ τούτου, δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών που θα έμπαιναν τελωνείο, άσχετα με το αν είναι πάνω ή κάτω από 22 ευρώ (όριο που ίσχυε μέχρι τώρα), θα χρεώνονταν με 15 ευρώ, κάτι που πρακτικά σήμαινε πως ακόμη και αν κόστιζαν ένα ευρώ, ο καταναλωτής θα πλήρωνε 15 ευρώ έξτρα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ