Διπλάσιος από τους κατοίκους είναι πια ο αριθμός μεταναστών – προσφύγων το τελευταίο διήμερο στο Καστελόριζο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία, αφού οι διακινητές, βρήκαν «πέρασμα» στο νησί.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν χθες μιλώντας στην εφημερίδα «Ροδιακή» κάτοικοι του νησιού, ο αριθμός των μεταναστών προσφύγων που βρίσκονταν στο Καστελλόριζο το Σάββατο ξεπερνούσε τους 740 συνολικά όταν το σύνολο των μονίμων κατοίκων δεν ξεπερνά τους 250 αυτή την εποχή.

 

Εκτός ελέγχου οι αφίξεις προσφύγων στο Καστελόριζο - Οι Τούρκοι βρήκαν δίοδο και στέλνουν συνεχώς βάρκες

 

Εν τω μεταξύ στην τουρκική πόλη «Κας»(Αντιφυλλος) που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, που καθημερινά στέλνονται στο νησί με τη βοήθεια των τουρκικών κυκλωμάτων. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες, λένε ότι έχουν συνταχθεί και λίστες αναμονής για να υπάρχει... τάξη στην όλη διαδικασία που ακολουθείται.

 

Μεταξύ των 740 ατόμων – προσφύγων που βρίσκονται στο νησί του Καστελορίζου, περιλαμβάνονται πάνω από 300 γυναίκες και παιδιά. Ο χώρος διαμονής που τους έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο, είναι ευπρεπής, αλλά ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Οι εθελοντές δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι αυτοί.

 

Εκτός ελέγχου οι αφίξεις προσφύγων στο Καστελόριζο - Οι Τούρκοι βρήκαν δίοδο και στέλνουν συνεχώς βάρκες

 

Το κόστος μεταφοράς που έχει κάνει «ζάμπλουτους» τους διακινητές, με την ανοχή βεβαίως των τουρκικών αρχών που δεν επιτηρούν ούτε στο ελάχιστο την περιοχή, ανέρχεται γύρω στις 2.500 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων που έχουν φθάσει στη χώρα μας.

 

Κάτοικοι του Καστελλορίζου, που μίλησαν  στη «Ροδιακή» χαρακτήρισαν απαράδεκτη, τριτοκοσμική και επικίνδυνη την όλη διαδικασία και αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάποιοι ότι έχουν ληφθεί μέτρα επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή.

 

Εκτός ελέγχου οι αφίξεις προσφύγων στο Καστελόριζο - Οι Τούρκοι βρήκαν δίοδο και στέλνουν συνεχώς βάρκες

 

«Οι διακινητές, βρήκαν τρύπα περάσματος στη χώρα μας και την εκμεταλλεύονται δεόντως, σημείωσαν οι ίδιοι. Που είναι το ΝΑΤΟ που υποτίθεται ότι φυλάει τα σύνορά μας; - αναρωτιούνται.

 

Πάντως αν η κατάσταση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, τότε το πρόβλημα θα κορυφωθεί σε απίστευτα (και πρωτόγνωρα για το νησί) επίπεδα για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

 

πηγή: rodiaki.gr

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr