Έκλεισε τμήμα της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου στο Μούλκι Κορινθίας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τη λίστα του Υπουργείου Παιδείας. Η περιοχή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Ξυλόκαστρο. 

 

Πρόκειται για το τμήμα ΣΤ2 του δημοτικού σχολείου Μουλκίου που ανήκει στον δήμο Συκυωνίων. Το εν λόγω τμήμα θα παραμείνει κλειστό από σήμερα έως τις 3 Οκτωβρίου. 

 

Υπενθυμίζεται ότι κλειστές είναι επίσης ακόμα δύο σχολικές τάξεις στο 10ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο τμήματα εκεί σύμφωνα με τη λίστα του Υπουργείου Παιδείας θα είναι κλειστά έως τη 1 Οκτωβρίου.

 

Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος

 

Για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπεται ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος, και θα γίνεται τηλεεκπαίδευση.

 

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα έπειτα από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.