Έκκληση για τα σκουπίδια στην Αθήνα - Αυστηρές οδηγίες προς τους δημότες

Έκκληση για τα σκουπίδια στην Αθήνα - Αυστηρές οδηγίες προς τους δημότες Facebook Twitter
1

Έκκληση σε όλους τους δημότες της Αθήνας να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της πόλης, απευθύνει ο δήμος Αθηναίων.

Με ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στους εργαζομένους της καθαριότητας, βοηθώντας την προσπάθειά τους.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων ζητάει από τους κατοίκους της πρωτεύουσας να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:

1) ΔΕΝ αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους, τα συσκευάζουμε σε ανθεκτικές σακούλες, στεγνές, καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων τις βραδινές ώρες, πριν την αποκομιδή τους από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

2) Μειώνουμε και διαχωρίζουμε τα απορρίμματα μας τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Μπλε κάδοι (μόνο ανακυκλώσιμες συσκευασίες υλικών),πράσινοι ή γκρι κάδοι (μόνο οικιακά απορρίμματα), μπλε κώδωνες (γυάλινες συσκευασίες).

3) Ανοίγουμε τους κάδους με το πόδι η χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης. Φροντίζουμε να κλείνουμε καλά τους κάδους.

4) ΔΕΝ αποθέτουμε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα (καρέκλες, καναπέδες, ντουλάπες, τραπέζια) στους δρόμους. Επικοινωνούμε πρώτα με την Δημοτική μας Κοινότητα.

5) Αναβάλουμε τις εργασίες που παράγουν δομικά απορρίμματα στους δρόμους.

6) Αναβάλουμε το κλάδεμα στις αυλές των σπιτιών μας.

7) Γάντια και μάσκες ΔΕΝ ανακυκλώνονται και απορρίπτονται στους πράσινους και ΟΧΙ στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. Προστατεύουμε τους εργαζόμενους της καθαριότητας απορρίπτοντας τα παραπάνω υλικά σε καλά κλεισμένες σακούλες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπογραμμίζει την καλή συνεργασία δήμου - πολιτών και τονίζει ότι αυτό που ζητείται «είναι η προσαρμογή στις συνθήκες των ημερών, για να συνεχίσουν οι υπηρεσίες μας να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές» .

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αφηστε και κανενα καδο πουθενα ομως,στην περιοχή που μενω για 3 οικοδομικα τετραγωνα υπαρχει ΕΝΑΣ καδος για απορρίμματα και 4 για ανακύκλωση!!!!!