Την ενοχή του Κωνσταντίνου Πάσσαρη για πλήθος ανθρωποκτονιών, απόπειρων ανθρωποκτονιών, ληστειών που φέρεται να διέπραξε το 2001, πρότεινε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

 

«Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται».

 

Αυτά ήταν τα λόγια της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η οποία ζήτησε την ενοχή του Κωνσταντίνου Πάσσαρη για πέντε ανθρωποκτονίες, οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες και αρπαγές που φέρεται να έπραξε το 2001 μεταξύ των οποίων και αιματηρή απόδρασή του από το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» κατά την οποία σκότωσε δύο αστυνομικούς. 

 

Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του κατηγορουμένου για αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής. Απαιτείται θετική δράση και ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχείο για την υπόθεση, όπως πού βρήκε το πιστόλι με τη βοήθεια του οποίου απέδρασε».

 

Για αδίστακτο εγκληματία ο οποίος προσποιείται τη μετάνοιά του, έκανε λόγο η πολιτική αγωγή παρομοιάζοντας μάλιστα τον Πάσσαρη με τον 35χρονο serial killer της Κύπρου. «Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο ελεύθερα», επισήμανε από την πλευρά της η πολιτική αγωγή.

 

Στην αγόρευσή του, ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη επανέλαβε πως ο εντολέας του έχει μετανοήσει για τις πράξεις του και επισήμανε πως από τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δεν αποδέχεται τη ληστεία σε κατάστημα της ΔΕΗ στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος.

 

Ο συνήγορος τόνισε, μάλιστα, πως ο Κώστας Πάσσαρης του διεμήνυσε πως ομολογεί τη δολοφονία ιερόδουλης, Βουλγαρικής υπηκοότητας, παρόλο «που δεν υπήρξε κανένα στοιχεία και καμία μαρτυρία κατά τη διαδικασία».

 

Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας για εγκλήματα που διέπραξε εκεί ενώ η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί με την απόφαση του δικαστηρίου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ