Εικονική αερομαχία στο Αιγαίο: Βίντεο ντοκουμέντο με ελληνικό Mirage και τουρκικό F-16

Εικονική αερομαχία στο Αιγαίο: Βίντεο ντοκουμέντο με ελληνικό Mirage και τουρκικό F-16 Facebook Twitter
0

Βίντεο με «εικονική αερομαχία» ενός ελληνικού και ενός τουρκικού μαχητικού στο Αιγαίο, καταγράφηκε σε βίντεο - ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 3 Μαΐου και στο βίντεο πάνω από το κεντρικό Αιγαίο, ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 διακρίνεται να πετά μπροστά από τα σκοπευτικά ενός ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους Mirage. «Τον έχω» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage κατά την διαδικασία αναχαίτισης. 

Το τουρκικό σκάφος επιχειρεί να ξεφύγει με ελιγμούς αλλά ο Έλληνας πιλότος θέτει παραμέτρους βολής και λοκάρει τον F-16 που είχε εισέλθει χωρίς άδεια, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Εκείνη την ημέρα, συνολικά οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, έκαναν 13 χαμηλές πτήσεις πάνω από από ελληνικά νησιά (Οινούσσες, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Λειψούς, Φαρμακονήσι και Παναγιά) ενώ δύο τουρκικά F-16 παρενοχλούσαν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου NH-90 που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ