Εικόνες ντροπής σε παρέλαση στην Σαντορίνη - Επεισόδια από Χρυσαυγίτες για τη σημαιοφόρο από την Αλβανία

Εικόνες ντροπής σε παρέλαση στην Σαντορίνη - Επεισόδια από Χρυσαυγίτες για τη σημαιοφόρο από την Αλβανία Facebook Twitter
9

Επεισόδια αμαύρωσαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Εμπορείο της Σαντορίνης ενώ οι Χρυσαυγίτες κατάφεραν να ακυρώσουν την παρέλαση.

Λίγο, πριν την έναρξη της παρέλασης μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο "Hellas Ultras", θέλησαν -και τα κατάφεραν- να σταματήσουν την παρέλαση.

Αφορμή για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι Χρυσαυγίτες ήταν η αλβανικής καταγωγής σημαιοφόρος.

Η αριστούχος μαθήτρια θα έπρεπε κατά το νόμο να φέρει την ελληνική σημαία (στα Γυμνάσια και Λύκεια δεν γίνεται ακόμη κλήρωση και οι άριστοι συνεχίζουν να ορίζονται σημαιοφόροι).

Πολλοί γονείς αποδοκίμασαν τους Χρυσαυγίτες ζητώντας τους να αποχωρήσουν, προκειμένου συνεχιστεί η παρέλαση των παιδιών τους.

Ταυτόχρονα, μια ομάδα καθηγητών, δημιούργησε αλυσίδα προστασίας για τα άλλα παιδιά, ενώ κλήθηκε επίσης η Αστυνομία.

Το κακό όμως, είχε ήδη συντελεστεί καθώς πολλοί γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, φοβούμενοι ενδεχόμενα επεισόδια, απέσυραν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν. Η εκδήλωση μνήμης, ματαιώθηκε, καθώς κατά την διάρκεια της μακράς συνομιλίας των διαμαρτυρομένων με την αστυνομία, οι μαθητές και οι γονείς αποχώρησαν.

 

Με πληροφορίες από santonews.com

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ