Εικόνες από τη σχεδόν έτοιμη Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη

Εικόνες από τη σχεδόν έτοιμη Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Η Αγορά Μοδιάνο θα ανοίξει τις πύλες της την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Φωτ: @agoramodiano/Instagram
0

Αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια της Αγοράς Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που σύντομα αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της. 

Η πρώτη εικόνα της ολοκληρωμένης πρόσοψης είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή και δείχνει την Αγορά Μοδιάνο επί οδού Βασιλέως Ηρακλείου την ώρα του δειλινού της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πρώτη "πρόβα" του νέου φωτισμού που θα αξιοποιηθεί για την καλύτερη ανάδειξη της αγοράς.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η ανακαινισμένη αγορά υπολογίζεται πως θα προσελκύσει τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες/τουρίστες και καταναλωτές, οι οποίοι στην τριετία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα επτά εκατομμύρια.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων που θα λειτουργούν εντός της νέας αγοράς, θα είναι επτά, οκτώ και δέκα τετραγωνικών μέτρων, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα συνένωσης δύο, που όμως δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 20 τ.μ.

Η αγορά θα είναι εσωτερικά οργανωμένη σε γειτονιές, ανάλογα με τα είδη τροφίμων (κρέατα, ψαρικά και οπωρολαχανικά) αλλά και εθνικότητας (ελληνική, ιταλική ή ελβετική γωνιά).

Η «Στοά Μοδιάνο» είναι μια σκεπαστή αγορά, που σχεδιάστηκε από τον Ελί Μοδιάνο το 1925, με σκοπό να στεγάσει την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1995 από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί «χαρακτηριστικό δείγμα κτιρίων Αγοράς με στοά».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ