Την καταστροφή των εγγράφων που βρίσκονταν στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση που έγινε από αγνώστους στις αρχές Δεκεμβρίου, στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, πρόκειται για στοιχεία που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας καθώς και άλλους επαγγελματικούς φορείς για μαζική έκδοση καρτών.

 

Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν υπολογίζεται σε  περίπου 3.000 κάρτες από τις 5.000 συνολικά που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

 

Την καταστροφή των εγγράφων παραδέχεται σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού  Γιάννης Σκουμπούρης και ζητεί από τους επιβάτες να στείλουν εκ νέου τα στοιχεία.

 

Έχασαν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών στον ΟΑΣΑ

 

Έχασαν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών στον ΟΑΣΑ

 

Aπό την πλευρά του ο ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα περί απώλειας προσωπικών δεδομένων.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως:

 

-Δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.

 

-Υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς.

 

-Ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσής τους, η οποία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

«Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ευφάνταστων διακινητών fake news. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αναληθή», καταλήγει ο Οργανισμός.