ΕΔΕ για 3 συνοριοφύλακες και έναν αστυνομικό- Για περιστατικό βίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο

ΕΔΕ για 3 συνοριοφύλακες και έναν αστυνομικό- Για περιστατικό βίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυνομικός, έπειτα από δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται να ασκούν βία, κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος των τεσσάρων εμπλεκομένων. Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Την Παρασκευή, η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιοποίησε βίντεο, στο οποίο ένστολοι εμφανίζονται να χτυπούν δύο πρόσφυγες, στη Λέσβο. Οι τελευταίοι επέστρεφαν στον καταυλισμό από σούπερ μάρκετ, όταν τους σταμάτησαν για έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

 

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διετάχθει σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ