ΕΔΕ από το Πολεμικό Ναυτικό για το συμβάν με την κανονιοφόρο και το τουρκικό εμπορικό πλοίο

ΕΔΕ από το Πολεμικό Ναυτικό για το συμβάν με την κανονιοφόρο και το τουρκικό εμπορικό πλοίο Facebook Twitter
0

Το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση και σε ειδική πραγματογνωμοσύνη για το συμβάν με την κανονιοφόρο «Αρματωλός» και το τουρκικό εμπορικό πλοίο, που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου.

Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το τουρκικό εμπορικό πλοίο «KARMATE», παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα και «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Πολεμικού Ναυτικού, που περιπολούσε ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), που περιγράφει το περιστατικό ως «επακούμβηση», το εμπορικό πλοίο «ΚΑRΜΑΤΕ», σημαίας Τουρκίας, παραβίασε διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας. 

Μετά το συμβάν, από το οποίο δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματίες, το τουρκικό πλοίο, παρά τις κλήσεις στον ασύρματο από την ελληνική πλευρά, συνέχισε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση του τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο. «Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: «Εκρηκτικό» κοκτέιλ ζέστης και ισχυρών ανέμων- Ο καιρός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

Ελλάδα / Καιρός: «Εκρηκτικό» κοκτέιλ ζέστης και ισχυρών ανέμων- Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου
NEWSROOM