ΕΔΕ από το Πολεμικό Ναυτικό για το συμβάν με την κανονιοφόρο και το τουρκικό εμπορικό πλοίο

ΕΔΕ από το Πολεμικό Ναυτικό για το συμβάν με την κανονιοφόρο και το τουρκικό εμπορικό πλοίο Facebook Twitter
0

Το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση και σε ειδική πραγματογνωμοσύνη για το συμβάν με την κανονιοφόρο «Αρματωλός» και το τουρκικό εμπορικό πλοίο, που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου.

Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το τουρκικό εμπορικό πλοίο «KARMATE», παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα και «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Πολεμικού Ναυτικού, που περιπολούσε ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), που περιγράφει το περιστατικό ως «επακούμβηση», το εμπορικό πλοίο «ΚΑRΜΑΤΕ», σημαίας Τουρκίας, παραβίασε διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας. 

Μετά το συμβάν, από το οποίο δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματίες, το τουρκικό πλοίο, παρά τις κλήσεις στον ασύρματο από την ελληνική πλευρά, συνέχισε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση του τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο. «Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική

Ελλάδα / Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του κοντέινερ, όπου είχαν αποκρυφτεί 271 κιλά και 150 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 5,5 εκατομμύρια ευρώ
LIFO NEWSROOM