Νέα, ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής, επιβλήθηκαν στη Δυτική Αττική μετά την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού

 

Τα μέτρα κρίθηκαν αναπόφευκτα καθώς η Δυτική Αττική παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες δεκαπλάσια κρούσματα σε σχέση με άλλες περιοχές με αντίστοιχο πληθυσμό. 

 

Χθες Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 22,37 κρούσματα ανά 100.00 κατοίκους στη Δυτική Αττική, όταν η Ανατολική έχει μόλις 5,37, ο βόρειος τομέας Αθηνών 7,1, και τα νότια προάστια, μόλις 2,45. «Ξέρουμε ότι είναι συγκεκριμένες περιοχές, σε Ασπρόπυργο και άλλους οικισμούς της Δυτικής Αττικής. Είναι και σε Ρομά και σε άλλους οικισμούς» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

 

Δύο είναι οι βασικές αιτίες που αυξήθηκαν τόσο πολύ τα κρούσματα στην Δυτική Αττική. Αφενός στην περιοχή λειτουργούν πολλές και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, αφετέρου γίνονται αρκετές οικογενειακές συναθροίσεις, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

 

«Υπήρχε εργοστάσιο που ήταν σε αναστολή και όλοι οι εργαζόμενοι ήταν μέσα, όλοι δούλευαν οι εργαζόμενοι εκεί λοιπόν αφού είναι ανεξέλεγκτο... Και οι οδηγίες είναι σαφείς... ''αν έρθει έλεγχος ανεβαίνετε στην ταράτσα''» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας Νίκος Ευάγγελος.

 

 

 

Από νωρίς το πρωί πάντως, κλιμάκια της Αστυνομίας έγραφαν πρόστιμα σε όποιον μετακινούνταν χωρίς να έχει τη σχετική βεβαίωση. Ο τηλεοπτικός σταθμός μπήκε και σε καταυλισμό Ρομά, όπου οι αρχές έχουν εντοπίσει αρκετά κρούσματα κορωνοϊού, παρόλο που οι ίδιοι θεωρούν πως δεν τους πιάνει. «Έχουμε αντισώματα εμείς και δεν μας πιάνει.. Κρούσματα εμείς οι τσιγγάνοι δεν έχουμε – δεν έχω ακούσει κανένα κρούσμα» ανέφεραν μεταξύ άλλων Ρομά στην κάμερα του σταθμού.

 

«Μόνο τις σφαίρες φοβάμαι.. κορωνοϊό όχι, δεν φοβάμαι.. δεν πειράζει... εδώ στον Ασπρόπυργο δεν πιάνει.. Τι να φοβάμαι; Τι; Αυτό δεν μου λέει κάτι, κορωνοϊό και τέτοια» ανέφεραν από πλευράς τους κάτοικοι από τον Ασπρόπυργο όπου σήμερα καταγράφηκαν 49 νέα κρούσματα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πάντως πως θα γίνουν μαζικά τεστ κορωνοϊού.  Μαζικά μοριακά τεστ θα γίνονται και στα γηροκομεία της Δυτικής Αττικής, κάθε πέντε ημέρες.

 

 Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ