Δραματική η κατάσταση στην Ειδομένη την ώρα που στον Πειραιά έρχονται ακόμη 1000 μετανάστες και πρόσφυγες

Δραματική η κατάσταση στην Ειδομένη την ώρα που στον Πειραιά έρχονται ακόμη 1000 μετανάστες και πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί του Σαββάτου δύο επιβατηγά πλοία μεταφέροντας 975 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.


Το ναυλωμένο καταμαράν "Tera Jet" κατέπλευσε στις 6 το πρωί με 400 άτομα από τη Χίο, ενώ στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" με 445 άτομα από τη Μυτιλήνη και 130 από τη Χίο.


Αργότερα αναμένεται και το επιβατηγό πλοίο "Διαγόρας" που μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 54 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.


Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει 5 στεγασμένους χώρους για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ και σήμερα οι εθελοντικές οργανώσεις αναμένεται να διανέμουν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στους ανθρώπους που έχουν καταλύσει προσωρινά.


Στην πύλη Ε-2 αναμένεται σήμερα με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Πειραιά να στηθεί προκάτ οικισμός, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός και η διαχείριση των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.


Επίσης η περιφέρεια Αττικής μετά από επικοινωνία με Γενική Γραμματεία Εμπορίου προχωράει στη δημιουργία μεγάλου αποθευτικού χώρου κοντά στο Ταεκβοντό όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι προμήθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλονται από ιδιωτικές εταιρείες, δήμους και φορείς, προκειμένου να γίνει ορθολογική διαχείριση και κατανομή όπου χρειάζεται.


Στο συγκεκριμένο κέντρο θα γίνεται καταγραφή και αποθήκευση των προϊόντων που δίνονται για τους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, οι συνθήκες διαβίωσης των περίπου 12.000 χιλιάδων προσφύγων στην Ειδομένη συνεχώς χειροτερεύουν. 

Με τις συνθήκες υγιεινής να είναι ανύπαρκτες και την περιοχή να έχει μετατραπεί σε λασπότοπο από τις βροχές, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα περιστατικά των προσφύγων που έχουν αρρωστήσει και υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση των επιδημιών.

"Υπάρχει ανησυχία αλλά μέχρι στιγμής είμαστε στα επιτρεπτά όρια. Δεν έχουμε έξαρση κάποιας αρρώστιας ή επιδημίας", δήλωσε ο Αντώνης Ρήγας, συντονιστής των γιατρών χωρίς σύνορα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΜEGA.

O αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που συνολικά βρίσκονται στη χώρα υπολογίζεται πως ξεπερνά τους 30.000. Στο Ελληνικό εκτιμάται ότι βρίσκονται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, στον Πειραιά περίπου 3.000,  στον Ελαιώνα 700 και το Σχιστό  1.500 στο Σχιστό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM
Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Ρεπορτάζ / Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Επηρεάζουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια τις επιλογές των Ελλήνων και, κυρίως, μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ