Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: «Με απείλησαν όταν έκανα αποκαλύψεις», κατέθεσε η Νικολούλη

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: «Με απείλησαν όταν έκανα αποκαλύψεις», κατέθεσε η Νικολούλη Facebook Twitter
Με αποκαλύψεις η κατάθεση Νικολούλη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου
0

Με καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κατέθεσαν σήμερα ο γενετιστής και δικαστικός πραγματογνώμονας Δρ. Γιώργος Φιτσιάλος και η Αγγελική Νικολούλη.

Η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε μάλιστα σήμερα πως δέχτηκε και η ίδια απειλές καθώς έφερνε στο φως στοιχεία για τη δολοφονία.

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη συνέβαλε στο να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον βασικό κατηγορούμενο και να καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του άτυχου νέου.

Η Νικολούλη σε συνεργασία με τον ειδικό επιστήμονα, εντόπισαν στο αυτοκίνητο του Μάριου το μακάβριο μυστικό της εξαφάνισης του, εννέα μήνες μετά. Κάτω από το πατάκι του πορτ-μπαγκάζ, στο σημείο όπου φυλάσσεται η ρεζέρβα του αυτοκινήτου οι σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης, φανέρωσαν το πλυμένο αίμα του Μάριου. Όσο η έρευνα προχωρούσε στο βάθος του αυτοκινήτου, τόσο αποκαλύπτονταν στοιχεία. Το αίμα του άτυχου νέου, σχημάτιζε μια μικρή «λίμνη», που κάποιοι είχαν προσπαθήσει να ξεπλύνουν.

Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη

Η Αγγελική Νικολούλη εξήγησε στο δικαστήριο τον τρόπο έρευνας της εκπομπής, την πολύχρονη εμπειρία της σε ανάλογες υποθέσεις και τη συνεργασία της με τις Αρχές στις οποίες έχει κατά καιρούς προσκομίσει σημαντικά στοιχεία της έρευνας της.

«Γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση ήρθε και με βρήκε η οικογένεια του Μάριου. Οι συγγενείς του παιδιού είχαν πειστεί πως ο άτυχος νέος δεν είχε στήσει μόνος του την απαγωγή του για να πάρει τα λεφτά της μητέρας του, όπως υποστήριζε ο βασικός κατηγορούμενος.

Στο «Τούνελ» έχουμε σαν αρχή να πηγαίνουμε στον τόπο όπου έχουμε το τελευταίο στίγμα μιας υπόθεσης. Το αυτοκίνητο του Μάριου είχε ήδη παραδοθεί στην οικογένεια αφού ερευνήθηκε από την Αστυνομία. Ζητήσαμε από τους συγγενείς να το μεταφέρουν στο σημείο που βρέθηκε από φίλο του Μάριου μετά από υπόδειξη του αστυνομικού γιου του βασικού κατηγορούμενου. Στόχος ήταν να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε νέες μαρτυρίες. Παρατήρησα ότι στον τόπο υπήρχαν κάμερες ασφαλείας δημόσιας υπηρεσίας, αλλά το υλικό τους όπως διαπιστώσαμε, είχε διαγραφεί. Οργώσαμε την γύρω περιοχή αλλά δεν προέκυπτε κάτι αξιοποιήσιμο στην έρευνα. Όταν δόθηκε άδεια από τον Εισαγγελέα και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του βασικού κατηγορούμενου άρχισαν να φτάνουν νέες πληροφορίες στην εκπομπή. Μάρτυρες τον περιέγραφαν σαν έναν παθολογικό ψεύτη, που έταζε μεταθέσεις και άδειες ΠΡΟ-ΠΟ με το αζημείωτο. Σύμφωνα με μια καταγγελία φέρεται να «είχε πουλήσει έρωτα» σε μια ηλικιωμένη κυρία που του χάρισε ένα διαμέρισμα. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία το διαμέρισμα αυτό στη συνέχεια το έγραψε στο γιο του».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην σημαντική πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ» και που έλεγε ότι το e-pass του αυτοκινήτου του Μάριου καταγράφηκε να περνά τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς την Κόρινθο, στις έντεκα παρά το βράδυ της επίμαχης νύχτας. Το στοιχείο αυτό δόθηκε στον δικηγόρο της οικογένειας που με τη σειρά του το προσκόμισε στην Ανακρίτρια.

Συνεχίζοντας την έρευνα η Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε με τις φυλακές Ιωαννίνων για να μιλήσει με τον βασικό κατηγορούμενο. «Εσύ φταις για όλα», ήταν η πρώτη του αντίδραση.

Η δημοσιογράφος επέμεινε, απευθύνθηκε στον τότε δικηγόρο του και δυο μέρες κατέγραψε με τη δική του σύμφωνη γνώμη την μεταξύ τους συνομιλία, που προβλήθηκε και στην εκπομπή.

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: «Με απείλησαν όταν έκανα αποκαλύψεις», κατέθεσε η Νικολούλη Facebook Twitter

«Σαν δημοσιογράφος και σαν μητέρα τον ρώτησα αν ο Μάριος ζει, αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση. Μεταξύ άλλων μου είπε πως το επίμαχο βράδυ πήγαν με τον Μάριο στην Πέραμο για να αγοράσει ένα μηχάνημα κι εκεί ήταν κάποιοι φίλοι του σε μια σκούρου χρώματος BMW. Του ζήτησα να μου τους περιγράψει αλλά δεν μου απαντούσε με σαφήνεια. Τον ρώτησα αν συγκράτησε τον αριθμό πινακίδας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και μου απάντησε πως τον είχε δώσει στη γυναίκα του για να τον σημειώσει, χωρίς όμως να μου πει ποιος ήταν. Αποφάσισα να ψάξω όλο το φιλικό περιβάλλον του Μάριου, ακόμη και από την εφηβική του επαφή, αλλά δεν προέκυπτε τίποτε που να σχετιζόταν με όσα μου είχε πει ο βασικός κατηγορούμενος. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο Μάριος τον γύρισε από την Πέραμο στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη στις δέκα και μισή. Τότε του είπα για το e-pass. Δεν το επιβεβαίωσε και αντέδρασε. Άλλαξε κουβέντα και μου είπε πως κάποια νύχτα κάποιοι άγνωστοι του χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του και του ζήτησαν να κατέβει στη είσοδο της πολυκατοικίας του. Εκεί του είπαν να πάψει να ασχολείται με την υπόθεση. Παρά την επιμονή μου και πάλι δεν ήταν σε θέση να τους περιγράψει παρά το γεγονός ότι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ενώ στην αρχή όταν αναφερόταν στον Μάριο έλεγε «ο γιος μου» και όταν μίλαγε για την κυρία Βαρβάρα έλεγε «η αδελφή μου», στη συνέχεια την χαρακτήρισε σαν ...γύναιο».

Η δημοσιογράφος μίλησε και για την επαφή που είχε με έναν ακόμη κατηγορούμενο στην υπόθεση, που πραγματοποιούσε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του θύματος ζητώντας της λύτρα.

«Εμφανίστηκε σαν θύμα του «εγκέφαλου» και ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι τηλεφωνούσε στην κυρία Βαρβάρα που ήταν για χρόνια γιατρίνα του. Ο βασικός κατηγορούμενος του είχε πει πως θα έβγαζε δέκα χιλιάδες ευρώ για να κάνει μερικά τηλεφωνήματα στη μητέρα ενός παιδιού που είχε μπλέξει με ναρκωτικά. Μου είπε πως το επίμαχο βράδυ ο «εγκέφαλος» πήγε να τον πάρει από το σπίτι του με ένα λευκό Punto. Πρόκειται για ένα αμάξι που είχε βγει παράνομα από μία μάντρα αυτοκινήτων και που σύμφωνα με πληροφορίες οδηγούσε και ο αστυνομικός γιος του βασικού κατηγορούμενου. Για μένα είναι απορίας άξιο πως αυτό το αυτοκίνητο δεν ερευνήθηκε από την αστυνομία».

Στο σημείο αυτό παρενέβη η Πρόεδρος που είπε:

«Αυτό είναι και δικό μας ερώτημα...».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας εφέτης:

«Η συνεισφορά σας και σ' αυτήν την υπόθεση είναι αναμφισβήτητη. Αν θυμάμαι καλά ο βασικός κατηγορούμενος οδηγούσε ένα άλφα ρομέο. Τώρα φαίνεται να οδηγεί ένα άλλο αυτοκίνητο μη νόμιμα καταχωρημένο. Προφανώς ήθελε κάλυψη κινήσεων...».

Η Αγγελική Νικολούλη είπε ακόμα πως το συγκεκριμένο άτομο ανέφερε στην μεταξύ τους κουβέντα πως του έκανε εντύπωση που εκείνο το βράδυ ο βασικός κατηγορούμενος εμφανίστηκε με φόρμα και όχι με κουστούμι όπως συνήθιζε να κυκλοφορεί. Ισχυρίστηκε πως ο βασικός κατηγορούμενος του έδωσε ένα σπασμένο τηλέφωνο που πάνω του υπήρχε αίμα. Του είπε πως είναι το τηλέφωνο του παιδιού και πως η μητέρα του θα αναγνωρίσει τον αριθμό και θα απαντήσει. Όταν επιχείρησε να μιλήσει η συσκευή διαλύθηκε. Στη συνέχεια ο βασικός κατηγορούμενος τον οδήγησε σε θάλαμο στην περιοχή του Τροκαντερό που λειτουργούσε με τηλεκάρτα. Αφού τηλεφώνησε στη μητέρα του θύματος ζητώντας λύτρα, ο βασικός κατηγορούμενος του είπε πως βιαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι του γιατί η μητέρα του παιδιού θα τον καλούσε στο τηλέφωνο καθώς τον εμπιστευόταν.

«Όπως πάντα συνέχισα την έρευνα και αναρωτήθηκα αν υπήρχαν νέες μέθοδοι που θα μπορούσαν να μας δείξουν κάτι επιπλέον. Επικοινώνησα με τον κ. Φιτσιάλο και τον ρώτησα αν όλα αυτά που βλέπουμε σε αστυνομικές σειρές για σπρέι που αποκαλύπτουν πλυμένο αίμα, συμβαίνουν στ' αλήθεια. Μου απάντησε θετικά. Τον έφερα σε επαφή με την οικογένεια του νέου και αποφάσισαν να ερευνήσουν το αυτοκίνητο του θύματος, που βρισκόταν στο γκαράζ ενός φιλικού σπιτιού. Αυτό που έζησα εκείνη την ημέρα ήτα κάτι το φοβερό. Ο κ. Φιτσιάλος και η συνεργάτης του, φόρεσαν τις στολές τους και μας ζήτησαν να σβήσουμε τα φώτα. Δεν ακουγόταν ανάσα. Μόνο οι ψεκασμοί. Όταν άρχισαν να φωσφορίζουν συγκεκριμένα ματωμένα σημεία, αυτά που βλέπαμε στις ταινίες, έπαιρναν σάρκα και οστά μπροστά μας. Αναρωτήθηκα αν είχε χρησιμοποιηθεί ο πυροσβεστήρας που υπήρχε στο πορτ-μπαγκάζ και ο κ. Φιτσιάλος ψέκασε με το ειδικό σπρέι κι εκεί. Ήταν πραγματικά σοκαριστικό...» τόνισε η Αγγελική Νικολούλη.

Μετά από αυτά τα μακάβρια ευρήματα ακολούθησε η εξέταση DNA που έδειξε ότι το αίμα που εντοπίστηκε μέσα στο αμάξι, ανήκε στον Μάριο. Όπως είπε η δημοσιογράφος έγινε κι άλλη εξέταση για να διευκρινιστεί αν ο Μάριος ήταν βιολογικό παιδί της κυρίας Βαρβάρας, κάτι που είχε αμφισβητηθεί από τον βασικό κατηγορούμενο και αποδείχθηκε ότι ήταν.

«Μετά την προβολή της εκπομπής με τα σημαντικά αυτά στοιχεία, άρχισα να δέχομαι απειλές που μετά το πρώτο δικαστήριο εντάθηκαν. Το κανάλι στο οποίο εργάζομαι ενημέρωσε τις Αρχές και εγώ υπέβαλα μήνυση κατ' αγνώστων  Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση και ο Εισαγγελέας προσωποποίησε τη μήνυση εναντίον του βασικού κατηγορούμενου. Όρισε αμέσως δικάσιμο, αλλά όταν αυτή προγραμματίστηκε είχε παρέλθει ο ένας χρόνος για το αδίκημα της απειλής και η υπόθεση μπήκε στο Αρχείο. Οι γιοι του βασικού κατηγορούμενου προχώρησαν σε αγωγή εναντίον μου αλλά και εναντίον συναδέλφου που κάλυπτε την υπόθεση, ότι τους εκθέσαμε, ζητώντας τα λύτρα που δεν πήρε ο πατέρας τους σαν αποζημίωση. Απορρίφθηκε. Παραμένει ωστόσο το ερώτημα γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν κινήθηκε με κάποιο τρόπο απέναντι τους, έστω και με Ε.Δ.Ε. ειδικά σε ένα τέτοιο λεπτό θέμα;» αναρωτήθηκε η δημοσιογράφος στην κατάθεση της.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επαφές που είχε και με άλλους κατηγορούμενους στην υπόθεση αλλά και με τους γιους του εγκέφαλου.

«Είχα βρει τότε πως το τελευταίο τηλεφώνημα προς τον Μάριο τη νύχτα της απαγωγής, είχε γίνει από τον ένα γιο του βασικού κατηγορούμενου. Όταν του το ανέφερα μου είπε: «Αν το έχει κάνει αυτό, θα τον σκοτώσω»,

Λόγω στάσης της γραμματείας των δικαστηρίων η Αγγελική Νικολούλη θα ολοκληρώσει την κατάθεση της στην επόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: «Με απείλησαν όταν έκανα αποκαλύψεις», κατέθεσε η Νικολούλη Facebook Twitter

Τι κατέθεσε στο Εφετείο ο Γιώργος Φιτσιάλος

 

Πριν από την δημοσιογράφο στο δικαστήριο κατέθεσε ο γενετιστής και ειδικός πραγματογνώμονας, κ. Φιτσιάλος.

Όπως είπε εννέα μήνες μετά την εξαφάνιση κλήθηκε από την Αγγελική Νικολούλη που τον έφερε σε επαφή με την οικογένεια του θύματος.

«Όταν ξεκίνησε η έρευνα βρεθήκαμε μπροστά σε εντυπωσιακά ευρήματα στον χώρο του πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου. Πραγματοποιήσαμε δέκα δειγματοληψίες και υπήρχαν ξεκάθαρες ενδείξεις αίματος που μας έδωσαν αποτέλεσμα ταύτισης με το DNA του Μάριου. Τα αποτελέσματα της έρευνας κατατέθηκαν στην ανακρίτρια που διέταξε νέα επανεξέταση. 'Ορισε νέο πραγματογνώμονα από την Αστυνομία που είχε ωστόσο προμηθευτεί σύγχρονα υλικά ανίχνευσης. Σαρώθηκε όλη η καμπίνα, λήφθηκαν περισσότερες δειγματοληψίες περίπου εξήντα τον αριθμό. Επιβεβαιώθηκαν τα αρχικά ευρήματα, ενώ υπήρξαν και νέα. Η έρευνα της αστυνομίας συμπλήρωσε τα αρχικά δεδομένα. Στην αρχή εντοπίσαμε αίμα στον χώρο του πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου. Η νέα έρευνα ανίχνευσε επιπλέον αίμα στο κάθισμα του οδηγού, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το άτομο που ήρθε σε επαφή με το Μάριο μετά κάθισε εκεί. Αν και περιμέναμε να βρούμε κάτι, δεν βρέθηκε πουθενά άλλο DNA αφής του Μάριου στο ίδιο του το αυτοκίνητο. Όπου εντοπίστηκε αίμα στην καμπίνα, ήταν μόνο του θύματος».

Ο κ Φιτσιάλος ανέφερε πως ανάλογη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πως δεν υπήρχε προηγούμενο δικαστήριο με την χρήση των ειδικών ανιχνευτικών σπρέι.

Σε ερώτηση της Εισαγγελέως αν ένα επιμελές πλύσιμο στο αυτοκίνητο θα μπορούσε να εξαφανίσει γενετικό υλικό από αφή, ο κ. Φιτσιάλος απάντησε θετικά. Εξήγησε πως τέτοιου είδους γενετικό υλικό έχει μικρότερο αριθμό κυττάρων από τον αριθμό κυττάρων που αφήνει το αίμα.

Τόνισε πως το αίμα δεν ήταν ορατό διά γυμνού οφθαλμού, καθώς είχε ήδη πλυθεί. Τότε παρενέβη ο Εφέτης:

«Λογικά αυτό σημαίνει ότι το αμάξι δεν πλύθηκε από τον Μάριο, αλλά από κάποιον άλλον...»

Η αναφορά της Πολιτικής Αγωγής στην εκδοχή της πλευράς της υπεράσπισης πως ένα από τα σενάρια ήταν κάποιος να έχει ρίξει το αίμα του Μάριου στο πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου, προκάλεσε την αντίδραση της Προέδρου που είπε:

«Το ερώτημα είναι που το βρήκαν τόσο αίμα...»

Ο κ. Φιτσιάλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Έδρας τόνισε πως στον πυροσβεστήρα που βρισκόταν τοποθετημένος στο πλάι του πορτ-μπαγκάζ, ανιχνεύτηκε αίμα αλλά και γενετικό υλικό δύο ατόμων. Η ποιότητα όμως και η ποσότητα του υλικού δεν μπόρεσε να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα ταυτοποίησης.

Μετά από αυτήν την διευκρίνιση το λόγο πήρε ο εφέτης που ανέφερε πως συμπερασματικά ένα συμβατό σενάριο θα ήταν δύο άτομα να έκαναν χρήση του πυροσβεστήρα και να κατάφεραν πλήγμα στον Μάριο και μετά να έκατσαν στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου.

Με πληροφορίες από anikolouli.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM