Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο η αναγνώριση ελαφρυντικού στον Κορκονέα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο αύριο η η αναγνώριση ελαφρυντικού στον Κορκονέα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητείται αύριο στις 9.30 π.μ η αναίρεση της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, είχε ζητήσει την αναίρεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, που είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του «προτέρου συννόμου βίου» του Επαμεινώντα Κορκονέα, απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκισή του.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Από την πλευρά του, ωστόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας άσκησε αίτημα αναίρεσης καθώς έχει κρίνει ότι η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία αποφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός δεν έχει επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και παράλληλα έχει εσφαλμένη ερμηνεία, ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου του Επαμεινώντα Κορκονέα.

.

Ο Κορκονέας είχε συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με την «Αυγή», κάνουν λόγο για σκανδαλώδη διαδικασία στην αναγνώριση του ελαφρυντικού από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Ιούλιο του 2019.

«Το πόσο προκλητικά ευμενής ήταν η απόφαση αποδείχθηκε περίτρανα από το γεγονός ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν έκανε καν αναίρεση στην καταδίκη του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο, δηλαδή, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου» σημειώνουν οι δικηγόροι.

 

Με πληροφορίες από την Αυγή

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ