Δολοφονία Άλκη: Φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών στον 23χρονο- Για τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών

Δολοφονία Άλκη: Φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών στον 23χρονο- Για τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών επιβλήθηκε- για τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών- στον 23χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. 

Ο κατηγορούμενος- στον οποίο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ- δικάστηκε σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έκανε έφοδο η αστυνομία, μετά τη δολοφονική επίθεση που κόστισε τη ζωή του 19χρονου. 

Σε αυτό τον χώρο- σε ημιώροφο πολυκατοικίας- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν τα κλειδιά του συνδέσμου, με τα οποία μπήκαν οι αστυνομικοί στο χώρο και για αυτό σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ' αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά», υποστήριξε ο 23χρονος στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η ποινή που του επιβλήθηκε αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το δικαστήριο του απαγόρευσε την παρακολούθηση πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ εκκρεμεί η απολογία του 23χρονου στον ανακριτή, για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών, τα ξημερώματα της Τρίτης. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη Βιολάντα: Ολοκληρώθηκε η νέα έρευνα της ΔΑΕΕ - Αναμένονται νέες καταθέσεις

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Ολοκληρώθηκε η νέα έρευνα της ΔΑΕΕ - Αναμένονται νέες καταθέσεις

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσουν μηχανολόγοι, τοπογράφοι και υπεύθυνοι εταιρειών που είχαν ελέγξει ότι οι δεξαμενές και σωληνώσεις του εργοστασίου λειτουργούσαν σωστά
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ελλάδα / Το ελληνικό νησί που μπαίνει δυναμικά στη λίστα των Βρετανών ταξιδιωτών

Οι «χρυσαφί αμμουδιές, τα εντυπωσιακά αρχαία μνημεία και ο εξαιρετικός οίνος», είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν το νησί ολοένα και πιο ελκυστικό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες
THE LIFO TEAM