Νεκρός 17χρονος στη Μάνδρα: Ο 14χρονος αδελφός του ομολόγησε ότι τον σκότωσε

Πρόβατα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ο 14χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του στη Μάνδρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Ο ανήλικος είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του, αναφέρει το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης. Αυτή την ώρα μεταφέρεται στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό, προκειμένου να υποδείξει στους αστυνομικούς πού πέταξε το όπλο. 

Τα δύο αγόρια είχαν πάει μαζί στη θέση Λούτσα της Μάνδρας, για τα πρόβατα της οικογένειάς τους. Σε αυτή την περιοχή ένας περαστικός εντόπισε νεκρό τον 17χρονο, το απόγευμα της Πέμπτης, με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και ειδοποίησε την αστυνομία. Δίπλα στον ανήλικο εντοπίστηκαν δύο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Ο 14χρονος εντοπίστηκε αργότερα από αστυνομικούς και έδωσε κατάθεση, όπως και ο πατέρας της οικογένειας. Ο ανήλικος υποστήριξε αρχικά ότι έχασε τον αδελφό του μέσα στο δάσος και επειδή δεν μπορούσε να τον βρει, επέστρεψε στο σπίτι. Ο πατέρας του κατέθεσε χθες το βράδυ ότι η οικογένεια δεν κατέχει καραμπίνα. 

Καταγγελίες για κακοποίηση από τον πατέρα 

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό στη Μάνδρα και αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί αναφορές για σωματική κακοποίηση 8 παιδιών από τον πατέρα τους, αλλά και παραμέληση και από τους δύο γονείς.  

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του», ανάφερε η οργάνωση. 

Στις 28 Ιουνίου 2021 το «Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη αφορά στην εθνική γραμμή για τα SOS. «Βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους», αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωση. Την ίδια ημέρα, η αναφορά εστάλη στην αρμόδια εισαγγελία, προς διερεύνηση. 

Ακολούθησε νέα ανώνυμη αναφορά, για την ίδια οικογένεια, στις 19 Απριλίου 2022. «Μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο», επισημαίνει η οργάνωση. Μία ημέρα αργότερα, η αναφορά εστάλη και πάλι στην αρμόδια εισαγγελία, με την ένδειξη του επείγοντος. 

Παράλληλα το «Χαμόγελο του Παιδιού» υπενθυμίζει ότι για κάθε αναφορά που λαμβάνει, εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο τελευταίος είναι αυτός που δίνει εντολή στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου και στην αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM